Surastas dar vienas asteroidas, turintis sušalusio vandens  (3)

Užšalęs vanduo asteroiduose gali būti kur kas dažnesnis reiškinys, nei iki šiol buvo manoma.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sušalusio vandens ir organinių medžiagų molekulės, kurios palaiko gyvybę, rastos jau antrame asteroide, astronomų pavadintame „65 Cybele“.

Šie atradimai paviešinti pasauliniame mokslininkų susitikime Pasadenoje. Mokslininkai teigė, kad ledo buvimas asteroiduose patvirtina hipotezes, kad gyvybę Žemėje galėjo pasėti iš Visatos atskridę asteroidai.

Panašų atradimą mokslininkai padarė šiemet balandį, kai pirmą kartą asteroide, pavadintame „24 Themis“, atrado ledo.

Abu šie asteroidai aptikti asteroidų žiede tarp Marso ir Jupiterio.

„Šie atradimai rodo, kad šis mūsų Saulės sistemos regionas turi daugiau sušalusio ledo negu manėme“, – teigia tyrimui vadovavęs profesorius Humberto Campins, astronomas iš Centrinės Floridos universiteto. „Tai patvirtina hipotezę, kad asteroidai galėjo atsitrenkti į Žemę, taip mūsų planetai atnešdami vandens ir sukurdami gyvybės formas“, – sako jis.

Profesorius H.Campins pristatė savo atradimus metinėje Amerikos astronomijos mokslų konferencijoje Pasadenoje, Kalifornijoje.

Asteroidas „65 Cybele“ yra šiek tiek didesnis negu pirmasis asteroidas „24 Themis“, kuriame rasta sušalusio vandens. Pastarojo diametras yra 124 mylios, kai naujojo – „65 Cybele“ – diametras siekia 180 mylių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Pinigų karta
Pinigų karta
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: