Parduotas pirmasis bilietas skrydžiui aplink Mėnulį  (9)

Privatus asmuo už 150 mln. JAV dolerių įsigijo pirmąjį bilietą skrydžiui aplink Mėnulį, pranešė kosminio turizmo paslaugas teikianti JAV bendrovė „Space Adventures".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jos vadovas Ericas Andersonas Miunchene (Vokietija) vykusioje konferencijoje „Digital - Life - Design 2011„ pranešė, kad pirmasis komercinis pilotuojamas kosminis skrydis aplink Mėnulį rusišku erdvėlaiviu „Sojuz“ įvyks maždaug 2015 metais. Pasak jo, „Space Adventures“ jau pardavė vieną bilietą iš dviejų galimų.

E. Andersonas atsisakė įvardyti jį įsigijusį asmenį, pridūręs tik tiek, kad tai yra žinomas žmogus. Pasak jo, šiuo metu vyksta derybos su antrąjį bilietą į šį skrydį norinčiu nusipirkti asmeniu. Iš viso „Space Adventures" planuojamame komerciniame skrydyje į Mėnulį, kurio metu bus galima savo akimis išvysti iš Žemės nematomą Mėnulio pusę, be „Sojuz" įgulos narių galės dalyvauti du kosminiai turistai.

„Space Adventures" skelbia teikianti ir suborbitinių bei orbitinių kosminių skrydžių aplink Žemę komercines paslaugas, be to, siūlo norintiems išbandyti nesvarumą specialiai modifikuotame „Boeing 727“ lėktuve. Ši paslauga yra pigiausia – 35 žmonės už tokį skrydį turi sumokėti 165 000 dolerių. Suborbitinių skrydžių bilieto kaina prasideda nuo 102 000 dolerių, o pakilimo į Žemės orbitą ir iki 12 dienų trunkančio kosminio skrydžio kainos reikia teirautis atskirai.

Kosminė ekskursija į Mėnulį, teigiama bendrovės tinklalapyje, remiasi unikaliu jau sukurtų ir praktiškai išbandytų rusiškų kosminių technologijų deriniu. Rusijos kosminių laivų „Sojuz" gamintoja korporacija „Energija“ yra pasiūliusi du komercinių skrydžių į Mėnulį įgyvendinimo variantus.

Pagal pirmąjį kosminis laivas „Sojuz" ir papildoma raketos nešėjos pakopa būtų atskirai iškelti į orbitą aplink Žemę ir ten susijungtų. Naudojant papildomos pakopos variklį būtų nuskrista iki Mėnulio, tada „Sojuz“ atsiskirtų, apskristų aplink Mėnulį ir pasuktų Žemės link. Toks skrydis truktų 8 - 9 dienas.

Pagal antrąjį variantą prieš susijungiant orbitoje su papildoma raketos nešėjos pakopa „Sojuz" atvyktų į Tarptautinę kosminę stotį. Tokia kosminė eksursija truktų nuo 9 iki 21 paros, teigiama pranešime.

„Space Adventures"buvo įkurta 1998 m. Iki šio laiko ji surengė 8 privačių asmenų skrydžius į Tarptautinę kosminę stotį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)