Stiklinė pieno vietoj skiepų?  (0)

Atsirado galimybė vaikus skiepyti stikline pieno. Užtenka šį gėrimą praturtinti tam tikromis bakterijomis. Tokį pasiūlymą pateikė Nobelio premijos laureatas Barry‘s Marshallas iš Vakarų Australijos universiteto, skelbia „The Sydney Morning Herald“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Eksperto nuomone, tam tikrus bakterijos Helicobacter pylori štamus, sukeliančius skrandžio opą, galima modifikuoti deoksiribonukleorūgštimi (DNR), paimta iš patogenų. Tokiu būdu atsiranda galimybė sukurti vakciną. Anot Nobelio premijos laureato, taip būtų žymiai pigiau ir paprasčiau skiepyti vaikus. Mokslininkas atliko tyrimą, kurio rezultatai oficialiai dar nepaskelbti, ir nustatė, jog penkių bakterijos štamų bandymai su pacientais Perto mieste buvo labai sėkmingi.

Kaip teigia profesorius, jo atliktas tyrimas įrodo, jog šią bakteriją saugu naudoti žmonėms, nes iš pradžių atlikti bandymai su pelėmis buvo labai sėkmingi. Atlikus bandymus su pelėmis, paaiškėjo, kad šios bakterijos tinka vakcinuoti nuo choleros ir kokliušo.

Mokslininkas taip pat sakė, kad, skirtingai nei laboratorijoje pagamintų vakcinų, modifikuotų Helicobacter bakterijų nebūtina gabenti į besivystančias šalis dideliais kiekiais, nes pigiai ir paprastai tokių vakcinų galima pagaminti vietoje. Tokiems skiepams nebūtinas nei gydytojas, nei švirkštai. Reikia tik fermentavimo indo, elektros ir trupučio vandens. Per savaitę galima pagaminti iki milijono dozių šių skiepų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (0)