Jungtinėje Karalystėje naujos pastangos mažinti rūkalių kiekį  (0)

Anglijoje uždrausta prekių automatuose pardavinėti tabako gaminius. Šio draudimo nepaisysiantiems gresia 2,5 tūkst. svarų sterlingų bauda.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

BBC cituojami Sveikatos departamento atstovai teigia, kad sprendimas priimtas siekiant apriboti galimybę nepilnamečiams nusipirkti rūkalų, bei norint palaikyti rūkyti metančius suaugusiuosius.

Visoje Didžiojoje Britanijoje toks draudimas turėtų įsigalioti kitąmet.

Kalbinti barų savininkai teigė, kad pardavimo ribojimas dar labiau kirs per pajamas. Jie priminė, kad jos ir taip sumažėjo uždraudus rūkyti barų viduje.

Tačiau Vėžio tyrimų centras ir Didžiosios Britanijos širdies fondas pareiškė sveikinantys tokį žingsnį. Sveikatos departamento duomenimis, beveik visi suaugę rūkaliai žalingo įpročio griebėsi dar prieš 18-ąjį gimtadienį.

11 proc. reguliariai rūkančių vaikų tabaką perka būtent iš automatų. Manoma, kad nepilnamečiai kasmet iš aparatų nusiperka 35 mln. cigarečių.

Barų savininkai galės prekiauti cigaretėmis už baro, tačiau jie turės užtikrinti, kad ant prekių automatų nebeliks rūkalų reklamos. Nepašalinus reklamos galima bus užsidirbti 5 tūkst. svarų sterlingų baudą, arba net pusmetį nelaisvės.

Statistika byloja, kad Anglijoje rūko 8 mln. žmonių, o nuo rūkymo sukeltų ligų kiekvienais metais miršta 80 tūkst. žmonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)