„Fobos-Grunt“ jau nukrito į Žemę, tačiau kur? (Video)  (8)

Atmosferoje nesudegę kosminio zondo „Fobos-Grunt“ fragmentai nukrito į Ramųjį vandenyną, praneša „Interfax“, remdamasi Rusijos gynybos ministerija. Tačiau kitas šaltinis – „Ria Novosti“ – remdamasis Rusijos balistikos specialistais, tvirtina, kad kosminės stoties likučiai paniro į Atlantą netoli Brazilijos (tokia buvo viena iš ankstesnių prognozių).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vis dėlto daugelio patvirtinta informacija, kad nuolaužos pūkštelėjo į Ramųjį vandenyną.

Agentūros „Roskosmos“ teigimu, zondas į Žemę nukrito 19.45 val. (Lietuvos laiku). Rusija tvirtina, kad jos karinės pajėgos įdėmiai sekė paskutines zondo gyvavimo valandas, padėtis buvo kontroliuojama.

Agentūros „Roskosmos“ prognozės nuolat keitėsi, todėl buvo šiek tiek nerimaujama, kad 200 kg sveriančios zondo nuolaužos nukris į kurį nors Brazilijos ar Argentinos miestą.

Rusijos oro ir kosminės erdvės gynybos pajėgų atstovas Aleksejus Zolotuchinas naujienų agentūrą „Interfax“ informavo, kad atmosferoje nesudegusios „Phobos–Grunt“ liekanos vakar, sausio 15 d., maždaug 21.45 val. Maskvos laiku nukrito į Ramųjį vandenyną už 1250 km į vakarus nuo Čilei priklausančios Velingtono salos.

Tačiau šios informacijos Rusijos federalinė kosmoso agentūra „Roskosmos“ nepatvirtino. Apie galimą „Phobos– Grunt“ kritimo vietą tyli ir Europos kosmoso agentūros (ESA) ir JAV Šiaurės Amerikos oro erdvės gynybos štabo (NORAD), stebėjusio šio kosminio aparato orbitą, atstovai. NORAD vadavietė oficialiai patvirtino „Phobos–Grunt“ kritimo į Žemę faktą, tačiau tiksliai nenurodė kritimo vietos koordinačių, apsiribojusi pastaba, kad „objektas nukrito prognozuoto laiko intervalo ribose“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)