Vėžininkų miestelis glumina ekspertus  (5)

Vokietijos kaimas, kurio beveik kiekviename name gyvena vėžiu sergantis žmogus, glumina šalies sveikatos ekspertus. Wewelsflethas, kuriame gyvena 1,5 tūkst. žmonių, jau pramintas „pasmerktųjų kaimu“. Čia naujai nustatomų susirgimų vėžiu atvejų skaičius 50 proc. viršija vidurkį. Gyventojus kamuoja krūties, plaučių, stemplės, gimdos ir skrandžio onkologiniai susirgimai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neįprastą reiškinį tiriantys Liubeko universiteto mokslininkai teigia negalintys nustatyti jokių tai galinčių lemti priežasčių. Tačiau gyventojai tvirtina, kad dėl to kaltos trys netoliese esančios atominės elektrinės ir laivų statykla, kur anksčiau laivai būdavo dažomi labai nuodingais dažais.

Kaimo gyventojai dabar reikalauja, kad vyriausybė atliktų tyrimą. Anot jų, pareigūnai ilgą laiką tylėjo, o vėjai ir lietūs į jų namus nešė vėžį sukeliančias daleles.

Tačiau ekspertai su tokiais tvirtinimais nesutinka. Liubeko universiteto mokslininkai tyrinėjo įvairių rūšių vėžinius susirgimus, kurie kamuoja kaimo gyventojus. Jie ne tik tyrė atomines elektrines, bet ir žvalgėsi laivų statykloje, analizavo stogams dengti naudotą asbestą, elektros linijų kuriamą elektrosmogą ir vėžiu susirgusiųjų gyvenseną.

Tyrimo metu jokių aiškių sąsajų su bent vienu šių veiksnių nustatyti nepavyko. Kaimo gyventojai dabar prašo, kad Berlyno sveikatos pareigūnai užsakytų kitą tyrimą ir išsiaiškintų „vėžio maro“ priežastis.

Kaimo meras Ingo Karstensas, iš kurio vėžys atėmė dvi žmonas, teigė: „Tai kaip tikras prakeiksmas.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)