Ar žmonės tikrai išnaudoja tik 10 proc. smegenų galimybių?  (21)

Plačiai paplitusi nuomonė, kad žmogus iš tikrųjų išnaudoja vos keletą procentų (ne daugiau 10 proc.) savo galvos smegenų galimybių. O ką rodo smegenų skenavimo rezultatai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ech, kad taip žmogaus smegenys turėtų dar kokius 90 proc. rezervo, kuriuos būtų galima išnaudoti visokioms paranormalioms psichinėms galioms ir visokiausių smulkmenų ar giminaičių, naujų pažįstamų vardų prisiminimui! Deja, viskas kiek kitaip. Pradžiugins šis faktas ar nuliūdins, jis byloja viena: daugelio žmonių smegenys veikia visu darbiniu tūriu – laisva eiga dirbančių cilindrų dažniausiai nebūna.

Iš kur kilęs šis mitas apie nepaprastai menką žmogaus smegenų galimybių išnaudojimą – neaišku. Tačiau tyrimų rezultatai yra daugiau nei aiškūs: galvos smegenų skenavimo rezultatai byloja, jog žmogus naudoja didžiąją dalį smegenų.

Tiesa, kaip vienu metu nenaudojame visų raumenų grupių išsyk, taip vienu metu nenaudojame ir visų smegenų zonų. Mitas apie smegenų neišnaudojimą neturi nieko bendro ir su evoliucija: juk kitus organus (širdį, kepenis, plaučius) naudojame ne 10 proc. – kodėl turėtų būti kitaip su galvos smegenimis?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(19)
(11)
(3)

Komentarai (21)