Kodėl viena Rusijoje nufilmuota varna atrišinėja batraiščius? (Video)  (4)

Rusijoje nufilmuotas nuotaikingas vaizdo siužetas, kaip drąsi ir gudri varna priėjusi prie žmogaus pradeda snapu knebinėti jo batraiščius ir juos atriša. Batą užsirišti susiruošęs žmogus turi atlaisvinti rankas, pasidėti ant žemės rankose laikomus daiktus (šiuo atveju - keptuvę, kuri yra tikrasis varnos susidomėjimo objektas), kuriuos varna smalsiai tyrinėja, kol „nukentėjusysis“ likviduoja „išpuolio“ prieš batraiščius padarinius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaizdo įraše matoma, kaip varna bando atrišti žmogui batraiščius, kad šis juos užsirišdamas padėtų keptuvę ant žemės, o tuo tarpu sparnuotis bandytų ją nukniaukti.

Šis triukas kartojamas kelis kartus ir panašu, kad varną keptuvė labai domina. Gali būti, kad varna yra prijaukinta ir keptuvė jai asocijuojasi su maistu, kurį jį gauna iš žmonių.

Varniniai paukščiai yra itin protingi gyvūnai.

Varnos yra gudrūs paukščiai ir turi labai gerą atmintį. Neretai jos pasinaudoja ir įvairiais daiktais, kad išspręstų įvairias problemas (dažniausiai susijusias su maisto paieška). Bandymas atrišti batraiščius, kad žmogus padėtų keptuvę ant žemės - geras pavyzdys, kaip varnos sprendžia iškilusius uždavinius. Ne kiekvienas gyvūnas sugalvotų tai padaryti.

Varnų taip pat beveik neįmanoma įvilioti į spąstus, nes jos greitai nujaučia apgaulę.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(13)
(0)
(0)

Komentarai (4)