Moters mirties priežastis – 8 litrai „Coca Colos“ per dieną  (10)

Naujosios Zelandijos gyventojos pagrindinė mirties priežastis – kasdien išgeriami beveik 8 litrai „Coca Colos“, antradienį konstatavo koroneris. Jis paragino gamintoją rašyti įspėjimą, jog jos produktai su kofeinu kenkia sveikatai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip informuoja news.discovery.com, Natasha Harris, 30 m. aštuonerių vaikų motina iš Inverkargilio miesto, ne vienerius kasdien išgerdavo didžiulį kiekį putojančio nealkoholinio gėrimo. 2010 m. vasarį ji mirė. Koronerio Davivo Creraro teigimu, moteris skundėsi daugeliu negalavimų, o galiausiai mirtimi pasibaigusią širdies aritmiją greičiausiai sukėlė kasdien išgeriami keli litrai „Coca Colos“. Anot koronerio, vargu ar N. Harris būtų mirusi, jei nebūtų kasdien gėrusi šitiek „Coca Colos“ - būtent dėl šio gėrimo „sutriko medžiagų apykaita, o dėl to sustiprėjo aritmija“. Kaip parodė patologo tyrimas, alkoholio nevartojusios N. Harris kepenys buvo padidėjusios dėl riebalų sankaupų, o šios susidarė nuo besaikio cukraus vartojimo ir mažo kalio kiekio kraujyje (kai trūksta kalio, gresia širdies ligos). Anot artimųjų, moteris neilgai trukus prieš mirtį skundėsi padažnėjusiu širdies plakimu. Šeimos nariai buvo įsitikinę, kad ji priklausoma nuo „Coca Colos“. Anyta pasakojo: „Ji eidavo iš proto, jei baigdavosi „Coca Cola“. Imdavo drebėti, pasireikšdavo abstinencijos sindromas, pasidarydavo pikta, įsitempusi.“

Artimųjų pasakojimu, moteriai išrovė visus dantis, nes jie buvo supuvę nuo besaikio saldaus gėrimo vartojimo. (Tas pats nutiko ir kitam užkietėjusiam šio gėrimo fanatui – apie tai rašėme prieš keletą dienų). Koronerio teigimu, artimieji nemanė, jog „Coca Cola“ pavojinga sveikatai, nes ant etiketės nebuvo įspėjimo.

D. Creraras rekomenduoja nuo šiol gaminti gėrimo etiketes su užrašu, įspėjančiu apie besaikio jo vartojimo pavojus. Tiesa, koroneris pridūrė, jog visi „Coca Colos“ komponentai yra visiškai teisėti, o gėrimą visame pasaulyje geria milijonai žmonių.

„Coca-Cola Oceania" pranešime spaudai rašoma, jog specialistai nesutinka, kad gėrimas buvo moters mirties priežastis. Koroneris sutiko, jog ir jis negali to patvirtinti šimtu procentų, įtakos turi ir sveikatos būklė bei gyvenimo būdas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (10)