„Lazerinis šautuvas“ plieną pjausto kaip sviestą (Video)  (10)

D. Britanijoje pagaminta pirmoji mobili lazeriniu ginklu vadinamo įrenginio modifikacija, savo veikimu iš tikrųjų labai primenanti fantastiniuose filmuose rodomus spindulinius šaunamuosius ginklus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Britų bendrovė TWI, kurios specializacija – metalų pjaustymo įrangos inovacijos, neseniai pristatė naują savo išradimą. Tai nešiojamoji 5 kW galios lazerio modifikacija. Šiuo į šautuvą panašiu lazeriu operatoriai pjausto metalines konstrukcijas. Pistoleto rankena ir šaunamojo ginklo gaidukas suteikia lankstumo naudojant šį įrenginį.

Skelbiama, kad šis nešiojamasis lazeris generuoja 1 mikrono bangos ilgio šviesos spindulį, galintį pjaustyti iki 2 cm storio plieną. Su tokiu lazeriu dirbantis operatorius privalo dėvėti specialų kostiumą atspindinčiu paviršiumi ir nuo lazerio poveikio saugančius akinius.

Pasak TWI atstovų, tokie lazeriai ne tik praverčia pjaustant metalus, bet ir yra labai patogūs naudoti demontuojant uždarytas branduolines jėgaines. Ankstesni pjaustymo metodai, pavyzdžiui, naudojant itin aukšto slėgio vandens srovę, palieka papildomų atliekų, kurios, turint mintyje darbo aplinką, gali būti radioaktyvios.

Tuo tarpu lazerio spindulys nėra teršiamas pjaustoma medžiaga ir nepalieka jokių pavojingų atliekų. Taigi, šis lazerinis šautuvas gali efektyviai naikinti radioaktyvias atliekas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(25)
(0)
(0)

Komentarai (10)