Inžinierius sugalvojo naują Egipto piramidžių statybos teoriją (Video)  (45)

Piramides restauruojančios bendrovės „Cintec International“ inžinierius Peteris Jamesas apstulbino archeologus savo teiginiais, kad visos jų teorijos apie piramidžių statybą buvo neteisingos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Britų inžinierius sugalvojo naują Egipto piramidžių statybos teoriją, pagal kurią piramides egiptiečiai statė vidinę piramidžių pusę pripildydami žemėmis ir atliekomis, o jas vėliau apstatė akmeninėmis kaladėmis.

Dabar plačiausiai priimta teorija aiškina, kad piramidės buvo statomos milžiniškomis rampomis užvelkant didžiulius stačiakampius akmens luitus.

P. Jamesas aiškino, jog tai būtų neįmanoma, mat rampos turėtų būti bent 400 metrų ilgio, kad jomis akmenines plytas būtų įmanoma užvilkti į tokį aukštį, rašo thehindu.com.

„Dabartinės teorijos tikina, kad norint į savo vietas pastatyti du milijonus akmeninių blokų, kiekvieną iš jų reikėjo pastatyti kas tris minutes. Jeigu taip ir buvo, juk būtų pėdsakų, kad tokios rampos egzistavo, bet jų nėra“, – sakė P. Jamesas, piramides tyrinėjantis pastaruosius 20 metų.

P. Jamesas padėjo sutvirtinti 4600 metų senumo Laiptuotosios piramidės ir Raudonosios piramidės laidojimo kambarius.

Laiptuotosios piramidės viduje inžinierius su kolegomis išsiaiškino, kad milžiniškas kiekis mažų akmenų savo vietoje laikėsi tik atsirėmę į kelių tūkstantmečių senumo palmės kamieną.

Inžinierius įsitikinęs, kad piramidžių vidus yra pastatytas iš mažesnių akmeninių blokų, su kuriais lengviau dirbti bei kad piramidės buvo statomos iš vidaus į išorę, o ne atvirkščiai.

Kitą teoriją sugalvojo amerikietis statybos projektų vadybininkas Chrisas Massey – pasak jo, statybos vyko daugiausiai naudojant ne raumenų, o smegenų jėgą ir visi akmenys į piramidės viršų nebuvo velkami – jie tiesiog užplaukdavo ten. O tam buvo reikalingas gana sudėtingas inžinerinis sprendimas, kurio išaiškinimą pamatysite žemiau pateiktame vaizdo įraše.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(26)
(3)
(5)

Komentarai (45)