Stulbinantis radinys: Australijos paplūdimyje į krantą išmesta medūza –„milžinė“ (Video)  (0)

Mokslininkai suka galvas, kuriai klasei priskirti Australijos paplūdimyje rastą dar neištirtos medūzų rūšies atstovę, kol kas vadinamą „milžinės“ vardu ir užgniaužusią kvapą ne vienam jūros gyvūnijos mylėtojui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugiau nei 1,5 metrų skersmens padaras buvo aptiktas pietinėje Tasmanijos salos dalyje, Lim šeimos narių, kurie Howden paplūdimyje rinko kriaukles. Jie padarė nuotrauką ir susisiekė su jūrų biologe, kuri teigia, kad šis medūzų tipas buvo pastebėtas ir anksčiau, bet niekada tokio dydžio, ar išplautas į krantą. Vyriausybės sandraugos mokslinių ir pramoninių tyrimų organizacijos (CSIRO) mokslininkė Lisa Gershwino pabrėžė, kad nors ir yra tekę susidurti su šiais duobagyviais, tačiau jiems nebuvo suteiktas pavadinimas ar priskyrimas kažkuriai medūzų klasei. Ji priduria, kad nauja rūšis yra panaši į „Liūto karčiais“ (lot. cyanea capillata) vadinamą medūzą – vieną didžiausių žinomų jūrų gyvūnų pasaulyje. Pasak Gershwino, pastarąjį mėnesį Tasmanijos vandenyse šių gyvių skaičius smarkiai išaugo. Naujai atrasti milžinai nėra pavojingi gyvybei, vis dėlto jie turi geluonį, kaip ir visos medūzos.

Šis radinys CSIRO mokslininkams suteikia galimybę paimti reikiamų mėginių ir padaryti daugiau nuotraukų, siekiant tinkamai išanalizuoti mįslingąjį gyvį – priskirti jį prie tam tikros klasės bei suteikti pavadinimą. Nepaisant to, daug kas ir toliau išlieka paslaptyje: jo buveinė, kaip šis milžinas maitinasi ar veisiasi.

Panašaus pobūdžio radiniai visada priverčia susimąstyti, kiek dar daug nežinomų dalykų slepia vandenynai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(17)
(0)
(0)

Komentarai (0)