Rusija skrydžiams į Marsą ruošis Mėnulio orbitoje  (0)

Rusijos federalinės kosmoso agentūros „Roskosmos“ pilotuojamų kosminių skrydžių programos vadovas Aleksejus Krasnovas pareiškė, kad iki 2025 m. Rusijoje bus sukurtas naujos kartos kosminis laivas, galintis skraidinti kosmonautus už Žemės orbitos ribų, į Mėnulį ar Marsą. Jo teigimu, rusų kosmonautai skrydžiui į Marsą galės ruoštis treniruodamiesi Mėnulio orbitoje, praneša „Newsru.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

A. Krasnovo teigimu, pagal „Roskosmos“ paruoštą 2016 - 2025 m. kosminių tyrimų programą bus tęsiamas naujos kartos transportinio kosminio laivo, kuris galėtų skraidinti žmones didesniais atstumais, nei šiuo metu naudojami kosminiai laivai, kūrimo projektas.

Pasak jo, kosminiai laivai „Sojuz“ gali skraidyti tik į orbitą aplink Žemę, ten, kur skrieja Tarptautinė kosminė stotis. Naujos kartos rusiškas kosminis laivas turėtų gebėti pasiekti Mėnulio orbitą. Mėnulis esą yra svarbus kaip techninių programų bandymų ir pasiruošimo būsimoms ekspedicijos į Marsą vieta.

„Roskosmos“ specialistai tikisi, kad naujasis kosminis laivas skrydžiams už Žemės orbitos ribų bus parengtas kito dešimtmečio pradžioje.

A. Krasnovas taip pat užsiminė apie galimus 2 savaičių trukmės autonominių Rusijos kosmonautų ekspedicijų į Mėnulį planus. Nors Sovietų sąjungos laikais Maskvos vykdyta Mėnulio tyrimų programa pasibaigė dar prieš 40 metų, Rusijos atstovus grįžti į Mėnulį skatina energingai vykdomos Kinijos, Indijos bei kitų šalių Mėnulio tyrimų programos. Mėnulio tyrimų nėra atsisakiusi ir NASA bei Europos kosmoso agentūra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(5)
(0)
(0)

Komentarai (0)