Anglijos mokslo mugės sensacija – pažastų bakterijomis kuriami garsenybių portretai (Video)  (0)

Jie nuolat šmėžuoja televizijos laidose bei naujienų puslapiuose, tačiau nuo šiol žinomi pasaulio veidai bus užfiksuoti ir naudojant bakterijas.

Tokių garsenybių, kaip Stephen Fry ir Carol Vorderman portretai buvo išauginti naudojant jų pačių bakterijas. Šis eksperimentas dar labiau nutrynė ribą tarp mokslo ir meno.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Portretus Amerikos mikrobiologas ir fotografas Zachary Copfer kūrė naudodamas kempinėlę, padengtą įžymybių pažastų bakterijomis. Skaitmeninę fotografiją jis pavertė į pustonį, iš taškelių sudarytą, paveikslą. O slapto proceso metu, nuotrauka buvo panaudota negatyvo sukūrimui ir patalpinimui virš Petri bakterijų lėkštelės. Siekiant išdeginti Petri lėkštelėje esančias bakterijas pagal fotografijos formą, mokslininkas peršvietė negatyvą radiacine šviesa. Tuomet patalpino jas į inkubatorių 48 valandoms, kad susidarytų „bakteriografinis“ vaizdas.

Zachary Copfer yra vienintelis žmogus pasaulyje praktikuojantis šį meną, kurį jis pat vadina „bakteriografija“.

Įvairios pasaulio žvaigždės sutiko dalyvauti eksperimente, siekdamos paremti „The Big Bang UK“ jaunųjų mokslininkų ir inžinierių mugę. „Sudalyvauti šioje mugėje, siekiančioje įtraukti jaunus žmones į mokslo, technologijų, matematikos ir inžinerijos pasaulį yra labai svarbi mano veiklos dalis“, – teigia „Countdown“ žvaigždė Carol Vorderman.

Kovą Birmingeme vyksianti mugė skatins jaunimą įsitraukti į tyrimų ir inžinerijos sritis. Tikimasi, kad žmonių supažindinimas su neįprastais mokslo pritaikymo būdais, įkvėps plačiau pasidomėti šių krypčių karjeros galimybėmis.

(10)
(0)
(0)

Komentarai (0)