Neįprastu būdu nufilmuota, kaip pelikanas išmoksta skraidyti  (0)

Tanzanijoje rastas trijų mėnesių pelikanas žmonių buvo išmokytas skraidyti, rašo „Daily Mail“. Stebuklingą pirmosios jo kelionės momentą pavyko įamžinti netikėtu būdu: prie paukščio, praminto Didžiuoju, snapo buvo pritvirtinta maža vandeniui ir smūgiams atspari „GoPro” kamera.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aparatas įamžino užburiančius vaizdus, atsiveriančius už, atrodytų, kiek nustebusio paukščio sparnų.

Pelikaniukas buvo paliktas savo būrio šalia antrojo pagal dydį Afrikos ežero Tanganikos po to, kai apylinkes nusiaubė audra. Paukštis rastas sužeistas ir nesugebantis misti šalia Greistouk Mahalės draustinio. Parko darbuotojai, pradėję juo rūpintis, greitai suprato, kad paukštis dar gali būti neišmokęs skraidyti. Žmonės pasišovė išmokyti pelikaną pakilti, patys su juo bėgiodami po paplūdimį, mojuodami rankomis ir taip drąsindami paukštį plasnoti.

„Iš pradžių kelias savaites jis neskraidė, tačiau po mūsų drąsinimų suprato, ką reikia daryti. Mes nežinome, kiek kartų prieš audrą jis bandė skristi, tačiau patekęs į mūsų draustinį atrodė gana netvirtai“, – savo tinklaraštyje „Nomad Tanzania“ rašė darbuotojai.

„Paukštis į mus, bėgiojančius ir mosuojančius rankomis, žiūrėdavo smalsiai, kol vieną dieną pats parodė, kaip tai iš tiesų daroma. Mes taip juo didžiuojamės. Jis toks protingas. Jis gali skristi!“ – džiaugėsi darbuotojai.

Kad paukštis liktų gyvas, draustinio darbuotojai turėjo jį ir šerti. Pelikanai beveik nežvejoja vieni, dirba būriais, užtverdami žuvis ir susemdami jas savo ilgais snapais. Pelikanų patinai vidutiniškai sveria 12–15 kilogramų. Išskleistų jų sparnų plotis gali siekti net 3,6 metro – pagal tai jie nusileidžia tik albatrosams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(10)
(0)
(0)

Komentarai (0)