Ūdrų mafija: trise įveikė krokodilą (Video)  (0)

BBC dokumentinių filmų apie gamtą komandai Amazonėje pavyko užfiksuoti nepaprastą kovą tarp brazilinių ūdrų šeimynos ir už ūdras gerokai didesnio kaimano. Esame įpratę stebėti gamtos dokumentiką, kaip gyvūnai baigia savo gražias dienas tarp aštrių krokodilų dantų. Tačiau šįkart susidūrimas su aršiomis ūdromis liūdnai pasibaigė būtent krokodilui (kaimanui).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Brazilinės ūdros (lot. Pteronura brasiliensis, angl. Giant otter) yra ilgiausios iš visų ūdrų (nors jūrinės ūdros, kaip manoma, yra sunkesnės). Tai reta ir nykstanti rūšis, gyvenanti Pietų Amerikoje, daugiausiai Amazonės upėje ir Pantanalio šlapžemėse, Brazilijoje.

Kurdami dokumentinį filmą „Natural World: Giant Otters of the Amazon“ („Gamtos pasaulis: Amazonės brazilinės ūdros“), BBC žurnalistų komanda nufilmavo, kaip ūdrų šeimyna užpuola ir įveikia kaimaną, stambų krokodilų genties atstovą. Kelių rūšių kaimanai yra paplitę Pietų ir Centrinėje Amerikoje.

Kaip teigia pasakotojas, kaimanas išprovokavo ūdras puolimui, nes nesitraukė nuo angos į ūdrų urvą. Kartu su suaugusiais gyvūnais vandenyje buvo ir jų jaunikliai, todėl ūdros negalėjo rizikuoti.

Vaizdo įraše matome, kaip visos suaugusios ūdros iš pradžių apsupa roplį ir ima jį gąsdinti. Jaunikliai tuo metu laikosi atokiau. Vienu metu ūdros pabando nukreipti kaimano dėmesį ir taip suteikti šansą vienai iš ūdrų griebti roplį už uodegos. Tokia taktika nepasiteisina ir plėšrūnas iš vietos nepajuda.

Tuomet ūdros yra priverstos pulti kaimaną visos kartu. Įraše girdimi ūdrų skleidžiami kovos šūksniai. Jaunikliai supanikuoja ir puola paskui suaugusiuosius.

Kaimanas galiausiai supranta, jog vienas neatsilaikys, tačiau jau yra per vėlu. Ūdrų šeima tik sustiprina puolimą ir nutempia roplį arčiau kranto. Seklumoje vienos laiko jį prispaudusios prie žemės, kitos tuo metu kanda jam į galvą.

Po valandą trukusios kovos, krokodilas žūsta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(10)
(0)
(0)

Komentarai (0)