DARPA ruošia naują karinį daugkartinio naudojimo kosminį laivą  (1)

JAV Gynybos departamento Priešakinių gynybos tyrimų agentūra (DARPA) planuoja 2015 - 2018 m. išleisti apie 27 mln. dolerių naujos kartos automatinio daugkartinio naudojimo kosminio laivo kūrimo programai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis unikalių galimybių kosminis laivas, pavadintas XS-1, dydžiu prilygs įprastiniam naikintuvui, o į orbitą galės iškelti iki 2 tonų krovinį, praneša „Space.com“.

XS-1 galės skraidyti į kosmosą mažiausiai 10 kartų per 10 dienų, tai yra, po 1 kartą per dieną mažiausiai 10 parų laikotarpiu, sakoma pranešime. Skrydžio kaina bus mažesnė nei 5 mln. dolerių, tai yra, bent 10 kartų mažesnė, nei naudojant įprastines raketas nešėjas.

Karinės paskirties XS-1 galės operatyviai kelti į orbitą nano- ir mikropalydovus, kurie Pentagonui pateiks žvalgybos informaciją apie situaciją kariniu požiūriu „karštuose“ planetos taškuose. Iš lengvų kompozitinių medžiagų pagamintas XS-1, DARPA reikalavimu, privalės išvystyti iki 10 machų ir didesnį greitį. Iš esmės tai bus hipergarsinis orlaivis su labai didelėmis karinėmis galimybėmis, teigiama pranešime.

DARPA tikisi jau kitais metais rasti XS-1 projektavimo ir gamybos rangovą. Pirmasis šio kosminio laivo skrydis planuojamas 2018 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(8)
(0)
(0)

Komentarai (1)