Siautėjo retas reiškinys: pusė miestelio dingo (Video)  (0)

Per JAV šiaurės rytų Nebraską praūžė itin stiprus ir retas gamtos reiškinys – tornadai dvyniai. Ši gamtos stichija jau nusinešė vieno žmogaus gyvybę, o dar 16 buvo sunkiai sužeisti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nacionalinė orų tarnyba nurodė, kad maždaug vienos mylios (1,6 km) atstumu sausumoje susidarė du tornadai, sugriaudami pusę Pilgerio miestelio, rašo news.sky.com.

Šis lokalinis meteorologinis reiškinys tai stipriai besisukanti oro kolona, kurios galai jungiasi su žeme ir liūtiniais kamuoliniais debesimis. Tornadai dažniausiai siaučia rytinėje ir pietinėje JAV dalyse, netoli Meksikos įlankos. Šį kartą jis užklupo Nebraską.

Gelbėtojų komandos ir gyventojai Pilgeryje, esančiame maždaug už 160 km į šiaurės vakarus nuo Omahos, tikrino sugriautų namų ir pastatų griuvėsius. Stantono apygardos komisaras Jerry Weatherholtas sakė: „Daugiau kaip pusė miestelio dingo – visiškai dingo. Kooperatyvas dingo, grūdų aruodai dingsta. Atrodo, kad beveik kiekvienas namas šiame miestelyje patyrė kažkokią žalą. Tvyro visiška betvarkė“.

Stantono apygardos šerifas Mike Ungeris nurodė, kad smarkiai apgriauta 75 proc. gyvenvietės, o vietos mokykla nuniokota nebepataisomai.

„Tai visiškas nusiaubimas“, - sakė jis. Ligoninės atstovai netoliese esančiame Norfolke pranešė, kad nuo patirtų sužalojimų mirė vienas žmogus.

Nebraskos gubernatorius Dave Heinemanas paskelbė nepaprastąją padėtį. Sugriautame miestelyje ruošiamasi dislokuoti Nacionalinę gvardiją. Pilgerio gyvenvietė buvo evakuota, o valstijos policija uždarė visus kelius aplink ją.

Tornadai taip pat padarė žalos Kamingo ir Vajomingo apygardose, o Nacionalinė orų tarnyba seka dar vieną viesulą netoli Bervelo centrinėje Nebraskos dalyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(24)
(2)
(22)

Komentarai (0)