Garsiausias pasaulio fizikas: Dievo nėra

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2014-10-02 19:21
Taip. Nes tai irgi informacija. Pasidomek informacijos nesunaikinamumo principu ir informacijos tvermes desniu, kuris yra panasus i energijos/mases tvermes desni, kitaip sakant prirasytas BULL SHIT apie religijas pvz. HDD yra nezymiai sunkesnis uz ta pati diska kai jis buvo tuscias.
Nojus 2014-10-02 19:58
Gerbiamas ,kionig,Jūs dar nepasirengęs diskutuoti Dievo tema.Aš irgi buvau ateistas,po bažnyčias ir dabar nemėstu vaikščioti,bet Dievo darbus imu po truputį suprasti.
Aidas 2014-10-02 20:15
Nojau-prasome pateikti Dievo buvimo irodymus. Jei neteiks gerbiamas Nojus, idomu tokius irodymus suzinoti ir is kitu.
kionig 2014-10-02 20:21
, bet ir kiti mielai perskaitytų tavo mintis, teigiant, jog imi suprasti visagalį. Ką gi, laukiam..
Niemand 2014-10-02 20:26
Ne viskas taip paprasta... 1. Yra toks žvėris, kaip Noether teorema, kurios esmė - bet koks tvermės dėsnis yra neatsiejamas nuo reiškinių simetrijos, o kaip aiškiai rodo eksperimentai, mūsų visata nėra CPT simetriška... 2. Tvermės dėsniai kombinacijoje su neapibrėžtumu gaunasi labai įdomūs - bet kokio tvermės dėsnio galiojimo prielaida yra begalinis intervalas, t.y. per bet kokį apibrėžtą laiko tarpą joks tvermės dėsnis negali galioti tiksliai. Be kita ko, tas reiškia, kad mūsų visata pilnai gali būti kvantinė fluktuacija, nes tvermės dėsniai nedraudžia energijos ir t.t. atsiradimo iš niekur su sąlyga, kad tokia energija ir t.t. dingsta į niekur per apibrėžtą laikotarpį. Nors tipiškai tokios fliuktuacijos yra itin mažos ir itin trumpos, nėra principinių kliūčių labai labai didelėms ir labai labai ilgoms fluktuacijoms, tiesiog jos labai labai mažai tikėtinos, kas vėlgi ne problema turint po ranka visą visatos laiką. 3. Informacijos tvermės dėsnis dar tik vaikystės stadijoje, labai sunku pasakyti, ką tiksliai jis reiškia ir ar iš vis reiškia.
Nojus 2014-10-02 20:44
Dievas yra energijos/informacijos šaltinis.Tam,kad kažkas būtų sukurta iš chaoso,būtinas projektas,informacinis skeletas ir materinis išpildymas.Evoliucija gali tik padailinti kampus,bet visą kitą grandiozinį darbą gali atlikti tik organizuotas Protas. Ar pastebite gyvybės formų nykimą.Kai kurios mutuoja.Bet ne daugiau.Reiškia Dievas Žemėje nebekuria.Paliko viską savieigai ir kaip matome savaime niekas negali susikurti netgi esant šitiek biomasės įvairovės. Tačiau pažengę mokslininkai gali eksperimentuoti su jau turimais DNR pavyzdžiais ,kurdami prototipus mutantus.Ir tai yra įrodymas,kad intelekto įsikišimas būtinas tam,kad atsirastų naujos rūšies gyvybės formos.
Aidas 2014-10-02 20:47
Keistai cia gaunasi....Manai S.Hawking nedirba su energija/informacija ir nieko nezino apie ju saltinius? Edit: kaip negali pasiekti S.Hawking lygio is vienos puses, taip T.Akviniecio, G.Hegelio ar I.Kanto is kitos.
femto 2014-10-02 22:03
Shinigmi galima dėt pliusą Puikiai išdėstytas vienas iš paaiškinimų dėl to tariamo Dievo. Kionig kaip visada kariauja su neišmanėliais Klausimas, kodėl tikime kažkuo, užduodami jį sau suprasite atsakymą. Geram klausimui atsakymų nereikia. Be to, kvantinėje mechanikoje slypi mus visi rūpimi atsakymai. Shinigami, jei siela nemirtinga, kodėl jai reikia kūno, kuris yra mirtingas? Įdomu
robesas 2014-10-02 22:32
Tikėjimas, religija tėra ramstis, paguoda silpniems. Kai viskas blogai, paprasčiausia atsiremti į kažką ir melstis. Tai amžius veikiantis mechanizmas, kurį net galima vadinti savotišku "verslu". Ir išvis logiškai mąstant dievo egzistavimas neįmanomas.
shift 2014-10-02 23:12
Dievas yra vienas, bet anąpus yra ištisa hierarchija būtybių, kurie nėra dievai, bet turi tam tikrų galių, tam tikruose veikimo rėmuose. Į pagonis nereikia žiūrėti, kaip į visiškus kvailius, jų šamanai ir žyniai buvo gan kieti spiritualistinių praktikų plotmėje. Todėl daugelis spiritualistų pasiduoda iliuzijai, kad dvasios su kuriomis užmezga kontaktą yra kažkokie "aukštesniosios tiesos šaltiniai". Komunikavimas su ta priederme iš esmės yra paprastas vien dėl to, kad "jų" terpė mums yra lengvai pasiekiama per ritualus ir okultines praktikas. Tačiau tos "sielos" su kuriomis užmezgamas "ryšys" savo prigimtine esme yra mums priešiškos, nors suokia labai saldžiai. Joms yra draudžiama kištis į žmogaus gyvenimą tol kol pats žmogus savo valia to neužsigeidžia ir neatlieka tai patvirtinančių veiksmų. O tai yra žmogaus prigimtinio nuopuolio pagrindas. Tuo tarpu žmogaus ryšys su Dievu visada yra atviras, tam nereikia nei meditacijos, nei žaidimų su adatom ir pan. Gaila, kad pas mus, katalikus, tikėjimo praktikos ypač senų žmonių tarpe yra suvulgarinamos - bučiuojamos statulos, klūpojama prieš paveikslus. Dievas nėra nei statuloje nei paveiksle, jis žmoguje, nes pats žmogus yra Dievo šventovė.
Arthuras 2014-10-02 23:14
Kalbant apie religinius dievus, nesvarbu konkrečiai, kurios religijos - be abejo, jų nėra. Tai yra pasakos, kurias sukūrė tie, kuriems jos buvo naudingos. Tikintieji į tuos religinius dievus yra tiesiog neišsilavinę piliečiai. Iš esmės Hawking'as tą ir pasakė. Visai kas kita, jei kalbėsime apie "filosofinius" dievus. Pradžiai reikėtų nuspręsti, kas tas dievas yra?.. Tikrai ne dėdė su barzda, kaip religijų atveju. Todėl ir nesikartosiu, ką parašė Shinigami. Galima sugalvoti tokį dievo apibrėžimą, kuriam paprieštarauti būtų labai sunku ar net neįmanoma...
shift 2014-10-02 23:35
Šis teiginys visomis prasmėmis absurdiškas, kaip į jį bežiūrėtumėm. Tikinčiųjų krikščionių tarpe yra paties įvairiausio išsilavinimo ir luomo žmonių. Turbūt nežinojai, kad į Dievą tiki ir mokslo daktarai, garsūs profesoriai, Nobelio premijų laureatai; įvairiausių profesijų atstovai - nuo šaltkalvio iki astronomo arba NASA inžinieriaus. Mokslas niekaip negali paveikti žmogaus tikėjimo, jis tik gali padėti pažinti aplinką.
Arthuras 2014-10-03 00:04
Jei jie tiki į tokį dievą, kokį piešia kuri nors konkreti religija - jie neišsilavinę, neišprusę. Taškas. Arba silpni psichologiškai ir jiems reikia kažko, į ką atsiremt. Nesvarbu, ar tai krikščionybė, budizmas, islamas - tai pasakos. Vaikams prieš miegą. Kuriomis tiki ir kažkokių problemų turintys suaugę.
shift 2014-10-03 01:05
Pats supranti, kad taip nėra, neturi tu tokios erudicijos ir išminties, kokią turi daugelis iš tų žmonių. Tavo komentaras tiesiog dvelkia tuščiu noru kam nors įkąsti, pažeminti ir tuo pasimėgauti. Pagal tave visi kvailiai, kurie negalvoja kaip tu - tai aklas dogmatiškumas, viduramžių lygio mastymas.
vytautas50 2014-10-03 08:55
Nojus 2014-10-03 09:11
Havkinsas tik papliurpė ir tiek,kad Dievo nėra,o įrodymų kaip viskas savaime susikūrė -NEPATEIKĖ.Reiškia klausimas tebėra atviras tol,kol kažkoks mokslininkas /Dievas nesukurs dirbtinės Visatos iš Nieko ,mums visiems spoksant. Laukime. Vytautui. Įdomiai pasanprotavai,tačiau ne su viskuo galiu sutikti.Kodėl "PSEUDO"?Darote loginę klaidą:jeigu jau pripažįstate "pseudo",reiškia tuo pačiu privalote pripažinti ir "Tikrąjį Programuotoją". Kažkokie žmonių biolologiniai Protai atsargūs ir užsižiedinę ...
Aidas 2014-10-03 09:19
Nojau, kodel turejo susikurti? Gal viskas amzinai sukasi ratu ir egzistuoja vien materija, kuri amzina, kurios niekas nesukure?
Arthuras 2014-10-03 09:20
Man yra giliai nusispjaut, kas į ką tiki. Bet kuomet diskusijose pradedama veltis į jausmų lygmenis, į tai, ko niekas negali paaiškinti - čia ne diskusija, o fanatikų kliedesiai...
Nojus 2014-10-03 09:36
Aidui. O kodėl nesusikuria savaime stalas,automobilis,kompiuteris?
punktyras 2014-10-03 09:37
Manau, kiekvienam sveiko proto žmogui aišku, kad rel. tikėjimas yra tiesiog vaikystės periodo, kai tikėta išsigalvotais draugais, pasižymėjusiais kokiomis tik nori savybėmis, tąsa, apvilkta solidesniais rūbais ir didingesniais pastatais. O ką dar Hawkingui pateikti? Jau seniai įrodyta, kad iš nieko gali atsirasti kažkas (Casimir efektas, kvantinės fluktuacijos).