Dėl avarijos TKS teko evakuoti astronautus  (0)

„Įgulos saugumas užtikrintas dėl koordinuotų, laiku atliktų bendrų astronautų ir kosmonautų veiksmų, taip pat valdymo grupių iš Maskvos ir Hiustono veiksmų“, - sakė Rusijos misijos valdymo centro vadovas Maksimas Matiušinas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-01-15 Dėl avarijos TKS teko evakuoti astronautus  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl nuodingų dujų nuotėkio iš Tarptautinės kosminės stoties (TKS) sektoriaus, priklausančio amerikiečiams, buvo evakuoti žmonės. Visi šeši astronautai dabar glaudžiasi Rusijai priklausančiame stoties sektoriuje ir yra saugūs.

Visi šeši įgulos nariai – trys Rusijos atstovai, du amerikiečiai ir vienas italas – po įtariamo amoniako nuotėkio šiuo metu yra Rusijos TKS sektoriuje, rašo independent.co.uk.

„Tolesnius veiksmus amerikiečių segmente turėtų suplanuoti amerikiečių pusė. Dabar misijos valdymo centras Hiustone analizuoja informaciją iš TKS amerikiečių sektoriaus“, - sakė M. Matiušinas.

Anot buvusio astronauto Chriso Hadfieldo, kurį laiką buvusio ir TKS įgulos vadu, negalima atmesti galimybės, kad tai yra netgi ne dujų nuotėkis, o jutiklio gedimas.

TKS sudaro dvi esminės dalys – Rusijos orbitinis segmentas (ROS) ir Jungtinių valstijų orbitinis segmentas (USOS), kuris buvo evakuotas.

USOS gamintojai ir valdytojai – NASA, Europos kosmoso agentūra, Kanados kosmoso agentūra ir Japonijos aeronautikos ir kosmoso tyrimų agentūra.

Papildyta: Iš oficialios NASA paskyros socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbta, jog amoniako nuotėkio nebuvo – įgulos evakavimą lėmė slėgio šuolis aušinimo sistemoje.

Vėliau pranešta, jog valdymo centrui Hjūstone analizuojant duomenis darosi panašu, jog evakavimo priežastis visgi buvo ne dujų nuotėkis, o jutiklio ar rėlės gedimas.

Anot Ch. Hadfieldo, nors pavojus įgulai, panašu, negresia, bet dėl saugumo procedūrų 6 žmonėms - 4 vyrams ir 2 moterims - dabar teks parą susigrūdus tūnoti ketvirčio visos stoties dydžio sektoriuje ir dalintis vienu tualetu.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(25)
(5)
(20)

Komentarai (0)