„Audi“ susigundė „Google“ iššūkiu - bandys užkariauti kosmosą (Video)  (4)

Amerikos informacinių technologijų milžinė „Google“ jau prieš kelis metus žengė žingsnį visiškai nauja kryptimi. Kompanijos planuose – kosmoso užkariavimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vedama šio tikslo, „Google“ nusprendė finansuoti naujųjų laikų lenktynes dėl kosmoso. Kaip rašo CNet.com, visai neseniai kompanija paskelbė konkursą „Google Lunar X PRIZE“, kuris padės išsiaiškinti, kas pirmieji gali nugabenti savo mėnuleigį į Žemės palydovą ir priversti jį nukeliauti bent 500 metrų Mėnulio paviršiumi.

Specialus mėnuleigis turėtų fiksuoti aukštos kokybės vaizdus ir juos perduoti atgal į Žemę. Šis „Google“ pasiūlymas sulaukė daugybės mokslininkų ir inžinierių dėmesio.

Į kovą stojo ir vienas didžiausių Vokietijos automobilių gamintojų „Audi“. Ketvirtadienį kompanijos atstovai pranešė, kad kartu su kita bendrove „Part Time Scientists“ jau ėmėsi visiškai naujo mėnuleigio projekto. Bendras „Audi“ ir „Part Time Scientists“ mėnuleigio projektas pavadintas „Audi Lunar Quattro“ vardu.

Abi kompanijos tikisi, kad joms pavyks savo mėnuleigį nugabenti į kosmosą 2017 metais, tačiau greičiausiai joms nepavyks laimėti pagrindinio 30 milijonų JAV dolerių „Google“ įsteigto prizo. To priežastis – nemaža dalis kitų kompanijų savo kosmines misijas ketina įgyvendinti 2016-aisiais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(29)
(5)
(24)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: