„Google“ išmanieji drabužiai: jais galėsime valdyti televizorių ar skalbimo mašiną (Video)  (0)

Praėjusią savaitę „Google“ kasmetinėje vystytojų konferencijoje pristatė daug naujienų, o viena įdomiausių buvo „Project Jacquard“. Šiuo projektu siekiama sukurti lietimui jautrius drabužius, kuriais galima būtų naudotis panašiai, kaip liečiamus ekranus turinčiais telefonais, rašo Sciencealert.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Project Jacquard“ drabužiuose panaudoja metalinius siūlus, kurie yra supinti su įprastinėmis drabužių gamyboje naudojamomis medžiagomis – medvilne, šilku arba poliesteriu – ir drabužiams suteikia tokių galimybių, kokias matėme tik fantastiniuose filmuose. Siūlai yra sujungti su mažu mygtuko dydžio gavikliu ir reguliatoriumi, kurie ateityje galėtų paspaudus gaviklį leisti įjungti skalbimo mašiną arba pabraukti rankovę, kad reguliuotumėte televizoriaus garsą ir pan. Vienas iš bandomųjų produktų, kuriuos „Google“ parodė konferencijos metu, buvo lietimui jautri apranga, leidusi valdyti „Philips Hue“ šviesas. Kartą prisilietus prie drabužių šviesos būdavo įjungiamos arba išjungiamos, pabraukus į šoną galima buvo keisti šviesų spalvas, o pabraukus į viršų ar apačią – reguliuoti ryškumą. Tam, kad tai būtų padaryta, nereikėjo išsitraukti išmanaus telefono. Į šį konceptą taip pat gali būti įtrauktos ir stebėjimo galimybės, pavyzdžiui, pagalvė galėtų stebėti kvėpavimą, kol žmogus miega, o marškinėliai – matuoti širdies pulsą.

Labiausiai technologija džiugina dėl to, kad yra nepastebima ir minėtoms funkcijoms atlikti nereikia išmanaus laikrodžio ar kokio kito įtaiso. Nors „Project Jacquard“ kol kas yra ankstyvoje stadijoje, „Google“ teigia, kad progresas kuriant drabužius buvo pasiektas per labai trumą laiką.

Šie išmanūs drabužiai gali būti plaunami ir tampomi, o ar jie bus pastebimi vizualiai, priklausys tik nuo dizainerio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(13)
(0)
(13)

Komentarai (0)