„Coca Colos“ poveikis: ką iš tiesų ji daro mūsų organizmui?  (4)

Visi žinome, kad „Coca Cola“ – ne pats geriausias gėrimas. Tačiau farmacininkas Nirajus Naikas „Truth Theory“ tinklaraštyje paskelbė naują infografiką, kuris parodo, kas iš tiesų per valandą nutinka mūsų kūnui išgėrus „Coca Colos“ skardinę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

  • Infografike matyti, kad per pirmąsias 10 minučių 8-10 arbatinių šaukštelių cukraus – būtent tiek yra vienoje skardinėje – patenka į mūsų organizmą. Tai visa rekomenduojama paros cukraus norma.
  • Po 20 minučių cukraus kiekio šuolis sukelia insulino pliūpsnį. Jūsų kepenys reaguoja į tai ir cukrų paverčia riebalais.
  • Po 40 minučių „Coca Colos“ skardinėje esantis kofeinas absorbuojamas. Pakyla kraujospūdis, kepenys reaguoja į tai, todėl cukrus patenka į kraują. Andenoziniai smegenų receptoriai užblokuojami, todėl tai sumažina mieguistumą.
  • Po 45 minučių organizmas skatina dopamino gamybą ir stimuliuoja malonumo centrus smegenyse. Be to, taip pat veikia heroinas.
  • Po 60 minučių fosforo rūgštis jungiasi su kalciu, magniu ir cinku jūsų apatinėje žarnyno dalyje, o tai suteikia papildomą stimulą apykaitai. Didelė dozė cukraus ir saldiklių skatina kalcio išsiskyrimą su šlapimu.
  • Po 60 minučių jūs užsinorite nusišlapinti, kartu su šlapimu išeina kalcis, magnis, cinkas – mikroelementai, kurie naudingi jūsų kaulams. Taip pat organizmas netenka vandens, natrio ir elektrolitų.

Parengta pagal Atsakingas.eu

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(124)
(11)
(113)

Komentarai (4)