Smiltynėje užfiksuoti netikėti atklydėliai – laukinių delfinų porelė  (1)

Ketvirtadienį Smiltynėje Klaipėdiečiai ir miesto svečiai susidūrė su neįtikėtinu reginiu – delfinų poros šokiu. Išdykaujanti delfinų porelė buvo pastebėta maždaug už 50 metrų nuo pietinio molo Baltijos jūroje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Šiandien pusbrolis kartu su giminaičiais atvažiavo vienai dienai prie jūros. Netrukus jiems pasiekus Smiltynės pliažą gavau jo skambutį su klausimu, kokios rūšies delfinai plaukioja mūsų jūroje, nes keli individai sukinėjasi netoli pietinio molo... Galite įsivaizduoti mano nustebimą, pasimečiau, sakau, tikriausiai gali būti jūros kiaulės, bet jos pas mus tikra retenybė“, – įspūdžiais dalijasi Klaipėdos universiteto doktorantas Julius Morkūnas.

Tądien jis ir pats buvo suplanavęs važiuoti į Smiltynę. „Bet visą tą laiką iš galvos neišėjo mintys, ką jis ten galėjo matyti? Todėl apie stebėjimą papasakojau Sauliui Karaliui (Lietuvos jūrų muziejaus vyriausiasis ichtiologas–muziejininkas – red. past.), jis nulėkė prie jūros patikrinti informacijos, po geros valandos paskambino ir pasakė, jog prie molo tikrai delfinai – Atlanto afalinos. Greičiausiai tai yra porelė, kuri į Baltijos jūrą atplaukė iš Šiaurės jūros“, – svarsto J.Morkūnas.

Savo „Facebook“ profilyje jis dalijasi keliomis nuotraukomis, padarytomis vakarėjant Smiltynėje.

„Visiems mums buvo neišdildomas įspūdis stebėti LAISVAI Baltijos jūroje plaukiojančius delfinus, vos už 500 metrų nuo delfinariumo“, – sako J.Morkūnas ir neslepia apgailestavimo, kad tuo metu, kai laukiniai delfinai mėgaujasi laisve, jų giminaičiai įkalinti baseinuose.

Nuo 2000 metų tai jau trečias kartas, kai Baltijos jūroje buvo pastebėtos Atlanto afalinos.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Dovilė Jablonskaitė
(11)
(0)
(11)

Komentarai (1)