Šiaurės Korėja pranešė turinti ypatingą bombą, kurią drąsiai panaudos  (14)

Šiaurės Korėjos diktatorius Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) patikino, kad jo šalis turi ypatingą bombą, kurią gali panaudoti gindama valstybės suverenitetą, skelbia newsru.com.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-12-10 Šiaurės Korėja pranešė turinti ypatingą bombą, kurią drąsiai panaudos  (14)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai yra vandenilinė arba termobranduolinė bomba. Ji pagrįsta branduolinės sintezės grandinine reakcija, o tokio užtaiso sprogimas būna daug galingesnis.

„Mes sugebėjome tapti didžia branduoline valstybe, galinčia susprogdinti nuosavą atominę ir vandenilinę bombas, ginant savo tėvynės nepriklausomybę ir nacionalinį orumą“, – Šiaurės Korėjos agentūra CTAK cituoja Korėjos Darbo partijos pirmojo sekretoriaus ir Valstybės gynybos komiteto pirmininko žodžius.

„Mes ir toliau galime savo šalį pateikti kaip galingą valstybę, kurios provokuoti neišdrįs nei vienas priešas“, – pridūrė Šiaurės Korėjos lyderis. Kim Jong Unas taip pat pasisakė už „tolimesnę gynybos pramonės plėtrą, siekiant paversti Šiaurės Korėją galinga valstybe“.

Pažymima, kad ši kalba buvo pasakyta Šiaurės Korėjos lyderiui lankantis Pchenjane revoliucinės šlovės vietoje, susijusioje su Kim Il Sungo (Kim Ir Seno) ir Kim Jong Ilo (Kim Čen Iro) veikla, perduoda TASS.

Iki šiol oficialaus patvirtinimo, kad Šiaurės Korėja iš tikrųjų sukūrė vandenilinę bombą, nebuvo.

Šiaurės Korėja pasiskelbė branduoline valstybe 2005 metais. 2006, 2009 ir 2013 metais buvo atlikti požeminiai branduoliniai bandymai, kurie sulaukė tarptautinės bendruomenės protestų. 2012 metų gruodį Pcehnjanas paskelbė apie raketos „Unha-3“ su antros modifikacijos palydovu „Kvanmenson-3“ paleidimą.

Tačiau daugelis šalių, pirmiausia Japonija, JAV ir Pietų Korėja, išreiškė nuogąstavimus, kad iš tikrųjų buvo išbandyta tarpkontinentinė balistinė raketa.

2015 metų vasario viduryje spaudoje pasirodė informacija, gauta iš Pietų Korėjos Gynybos ministerijos, kad šių metų pradžioje Šiaurės Korėja tariamai išbandė naują povandeninių laivų balistinę raketą, kuri kelia potencialią grėsmę Jungtinėms Amerikos Valstijoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(27)
(9)
(18)

Komentarai (14)