Ekspertai: Zika virusas yra baisesnis nei manyta iš pradžių (Video)  ()

Zika virusas yra pavojingesnis nei iki šiol teigė medikai. Tai pripažino už visuomenės sveikatą JAV atsakingi pareigūnai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Nacionalinio imunizacijos ir kvėpavimo takų ligų centro direktoriaus pavaduotojas dr. An Šuchat (Anne Schuchat), su virusu susiję daugiau apsigimimų, o uodai, platinantys virusą, gali pasiekti daugiau šalies valastijų nei buvo manyta iki šiol.

Zika viruso protrūkis prasidėjo maždaug prieš metus Brazilijoje ir yra susijęs su tūkstančiais apsigimimų Amerikoje.

Anksčiau šiais metais JAV prezidentas Barackas Obama (Barack Obama) skirti Kongreso beveik du milijardus dolerių skubiai kovai su Zika. Iki šio prašymo, naudotos lėšos iš Ebolos viruso fondo – apie 600 milijonų dolerių.

Nacionalinio alergijų ir infekcinių ligų instituto direktorius Dr. Antonis Faucis (Anthony Fauci) įsitikinęs – ši suma buvo tik laikina pagalba ir problemai spręsti per maža. „Jei prezidentas paprašė 1,9 milijardo, mums jų reikia“, – teigė jis.

Pasak specialisto, neseniai atlikti tyrimai atskleidė, kaip rimtai Zika virusas gali pažeisti vaisiaus smegenis. Taip pat esama pranešimų apie retas neurologines problemas suaugusiesiems.

JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centras pranešė, kad Puerto Rikui skirta dar beveik keturi milijonai dolerių kovai su Zika virusu, nes atvejų skaičius dvigubėja kiekvieną savaitę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(13)
(4)
(9)

Komentarai ()