Beprecedentis atvejis: Egiptas dykai ir be jokių sąlygų atiduoda dvi salas Saudo Arabijai  (1)

Egipto prezidentas trečiadienį teisino deklaruotą šalies ketinimą perduoti Saudo Arabijai dviejų strateginę reikšmę turinčių Raudonosios jūros salų kontrolę ir sakė, kad Kairas ne atiduoda savo teritoriją, o „atkuria“ Saudo Arabijos teises.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Egipto vyriausybė tvirtina, kad Tirano ir Sanafiro salos, esančios ties Akabos įlankos žiotimis, priklauso Saudo Arabijai, kuri 1950 metais paprašė Egipto jas ginti nuo Izraelio.

Izraelis tas salas užėmė per 1967 metų Artimųjų Rytų karą, bet grąžino Egiptui pagal 1979 metų taikos sutarties sąlygas.

„Mes neatsisakėme savo teisių, mes atkūrėme kitų teises, – sakė prezidentas Abdel-Fattahas el Sissi, kurio komentarai buvo tiesiogiai transliuojami. – Egiptas neatsisakė nė smėlio kruopelės“.

„Visi duomenys ir dokumentai sako tik tai, kad ši konkreti teisė yra jų. Daugiau šia tema nebekalbėkime. Yra parlamentas, kuris diskutuos dėl šio susitarimo. Jis arba ratifikuos, arba atmes jį“, – sakė prezidentas.
 

Kairo sprendimas perduoti tas salas Saudo Arabijai, kurį dar turi ratifikuoti parlamentas, sukėlė Egipte protestų audrą. Apie šį sprendimą buvo paskelbta per karaliaus Salmano, Saudo Arabijos monarcho, penkių dienų vizitą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(36)
(0)
(36)

Komentarai (1)