Mėsainių anatomija: žmonių ir žiurkių DNR mėsoje – nieko keisto  ()

Mėsainis anaiptol nėra sveiko maisto pavyzdys. Per pastaruosius metus buvo nemažai pavyzdžių, kaip mėsainiuose atrastos susargdinti žmones ar net nužudyti galinčios E.coli, salmonelės ir kitos pavojingos bakterijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujame įmonės „Clear Labs“ tyrime pateikta įdomių ir iš pirmo žvilgsnio gąsdinančių duomenų apie JAV rinkoje esančius mėsainius, tačiau ekspertai teigia, kad tai ne visais atvejais turi kelti nerimą, rašo vox.com.

Naudodami DNR sekoskaitos metodus tyrėjai išanalizavo 258 mėsainių produktus, įskaitant užšaldytus paplotėlius, greito maisto ir vegetariškus mėsainius, iš įvairių Šiaurės Kalifornijos vietų.

Tuomet mėginių genomo sandara buvo palyginta su duomenų baze, kurioje yra tūkstančių maisto produktų molekuliniai pėdsakai.

Nustatyta, kad 13,6 proc. visų ištestuotų produktų buvo „problematiški“: vienuose rastas didesnis už nurodytą kalorijų kiekis, kituose trūko tam tikrų ingredientų. Tačiau nebuvo rasta nieko, kas galėtų kelti pavojų žmogaus sveikatai. Vos procentas visų mėginių galėjo kelti susirūpinimą dėl higienos.

Tiesa, tarp procento mėginių buvo trys produktai su žiurkių DNR. Palyginti didelėje dalyje maisto produktų aptinkama žmonių, vabzdžių ar kitų žinduolių DNR pėdsakų.

Tačiau tai leidžia ir maisto priežiūros institucijos, nes itin mažas kiekis gyvūnų DNR pavojaus žmogaus sveikatai nekelia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(4)
(3)
(1)

Komentarai ()