Japonai sukels dirbtinį meteorų lietų (Video)  (10)

Rusai, organizuodami Sočio olimpines žaidynes, daugelį nustebino savo užmojais išsklaidyti bet kokius lietaus debesis, kurie galėtų sugadinti olimpinę dvasią atidarymo metu. Tačiau toks rusų žingsnis turėtų gerokai nublankti prie japonų ketinimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Japonijos kompanija „Ale Co.“ 2020 metų Tokijo olimpinėms žaidynėms ruošia neįtikėtiną pasirodymą atidarymo ceremonijos metu. Kaip rašo „Science Alert“, japonai užsimojo atidarymo ceremonijos dalyvius pradžiuginti meteoritų lietumi.

Tiesa, tai bus dirbtinis meteoritų lietus, tačiau jam sukurti bus pasitelktos kosmoso technologijos. Anot specialistų, dirbtinis meteoritų lietus bus matomas net už 100 kilometrų nuo Tokijo.

Japonai ketina į kosmosą pakelti palydovą, kuris skriedamas virš Tokijo paleistų į Žemės orbitą specialius mažyčius „meteoritus“, kurie patekę į atmosferą užsidegtų ir imituotų tikrą krentantį kosminį kūną.

Vienas toks dirbtinis meteoritas turėtų atsieiti apie 8100 JAV dolerių. Dar papildomai turėtų kainuoti palydovo „Sky Canvas“ paleidimas į kosmosą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(44)
(1)
(43)

Komentarai (10)