Iš pirmų lūpų: keisčiausi dalykai, kuriuos teko matyti ginekologams  ()

Kartais ginekologui prisipažinti tai, kas nekelia ramybės, gali būti sudėtinga. Galbūt nejauku dėl aplinkos kaltės, o gal manote, kad tai, ką norite pasakyti, sukels jums gėdą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visgi, ginekologai yra girdėję pačių įvairiausių nusiskundimų, o kai kurie netgi paliudiję ypatingai keistas situacijas. Būtent pastarąsias aprašė prevention.com, atpasakodami tikras gydytojų patirtis.

1. Naujo tėvelio nerimo priepuolis

„Kai mano pacientei turėjo būti suleistas epiduralis, jos vyras pamatė tam skirtą ilgą adatą ir nualpo. Seselei pavyko jį atgaivinti ir pasodinti, tačiau jis, vos pažvelgęs į žmoną, apsivėmė. Be viso to, vėliau įvyko Rudasis kodas ir šį kartą žarnyno turinys pasišalino per priešingą pusę, nei burna...

Vyriškiui nusimaudžius ir persirengus, jį pasodinome palatos kampe. Prasidėjus aktyviam gimdymui, uošvė paragino žentą žvilgtelėti, nes ėmė matytis kūdikio galvytė. Abis su sesele surikome „NE“. Visgi, to ir nereikėjo – vyras kuo puikiausiai apsiėjo ir nedalyvaudamas šiame įvykyje“, – neeiline patirtimi pasidalino gydytoja Octavia Cannon.

2. Nekaltas susipainiojimas

„Pačioje savo darbo praktikos pradžioje į mane kreipėsi moteris, kenčianti itin sudėtingą lytinių organų karpų atvejį. Norėdamas jai padėti išrašiau per burną vartojamų vaistų bei iš stalčiaus ištraukiau porą tūbelių kremo mėginukų. Po poros dienų pacientė paskambino mano asistentei ir pasiskundė, kad karpos ne tik negerėja, bet taip pat pasidarė... mėlynos.

Sutrikęs jai perskambinau ir paklausiau, ar laikosi mano nurodymų. Moteris atsakė, kad viską daro taip, kaip liepiau, tik kremo antgalis kažkodėl yra mėlynas ir kietas. Be to, jis ta spalva ryškiai dažo pateptas vietas. Tą akimirką su siaubu pravėriau stalčių ir supratau, kas įvyko. Jame buvo pilna žymeklių, kurie reklaminiais tikslais buvo tepalo formos bei turėjo atspausdintą jo pavadinimą.

Taigi, vietoj gydymosi, moteris kelias dienas sėkmingai spalvino savo tarpkojį. Susigėdęs paprašiau jos atvykti dar kartą ir paaiškinau situaciją. Na, po to buvo iš tiesų nesunku pamatyti kiekvieną karpą!“ – juokinga patirtimi pasidalino Jason Jamesas iš Majamio Baptistų ligoninės.

3. Skausmingai pasibaigusi savigyda

„Į mane kreipėsi moteris, kenčianti dėl itin smarkaus vaginos skausmo bei nemalonaus kvapo. Pasirodo, prieš tris dienas ji bandė išsigydyti silpną grybelinę infekcija susikišdama kelias žalio česnako skilteles. Be viso to, ji apie jas pamiršo. Kai iš makšties ištraukėme šią prieskoninę daržovę, moteris beveik iš karto pasveiko“, – pasakojo Anna M. Barbieri, dirbanti Mount Sinai medicinos mokykloje.

4. Barbė devyndarbė

„Vieną sykį apžiūros metu pacientė suvalgė visą McDonald‘s pirktą rinkinį. Ji nė nemirktelėjo net įvedus skėtiklį ar kai turėjau paimti mėginukus. Tiesą pasakius, moteris jau buvo pradėjusi valgyti, kai įėjau į palatą, laikydama mėsainį ji užsilipo į kėdę ir jį pabaigė pernelyg nesijaudindama. Nenorėjau nieko sakyti, pamaniau, galbūt tai vienintelė jos pietų pertrauka. Buvo kiek nejauku, tačiau nei viena iš mūsų to nepripažino“, – juokėsi gydytoja Crolyn C. Thompson.

5. Netikėtas būdas malšinti skausmui

„Kartą sarėmius patirianti moteris atvyko gimdyti kartu su savo akupunktūros specialiste. Ji maloniai paprašė leisti susmeigti adatas į pacientės kūną, neva tai padės kovoti su skausmu. Nors niekada apie tai nebuvau girdėjusi ir pernelyg netikėjau, sutikau.

Mano nuostabai, ta moteris patyrė vieną iš ramiausių ir mažiausiai skausmingų gimdymų, kokį esu mačiusi per savo karjerą. Kai atėjo metas pagimdyti placentą, manęs dar sykį pasiteiravo, ar galima panaudoti adatas. Tąsyk sutikau nebedvejodama“, – nuostabos neslėpė akušerė ginekologė Tara Allmen.

6. Staigmena pacientės rankinėje

„Viena iš mano pacienčių buvo menopauzę išgyvenusi našlė. Po kelių metų seksualinio neaktyvumo ji susirado vaikiną, su kuriuo ėmė užsiiminėti įvairiausiais seksualiniais žaidimais. Kadangi vyro prostata buvo operuota, jis buvo lytiškai nebepajėgus, taigi į pagalbą pasitelkė savo mėgstamą žaislą. Iš pradžių nesupratau, kaip žaislas gali sukelti skausmą, bet tuomet pacientė pravėrė savo rankinę...

Iš jos ji ištraukė beveik 31 centimetrą siekiančią falo imitaciją, kurią partneris prisitvirtina diržu. Staiga skausmo priežastis tapo akivaizdi, o man neliko nieko kito, tik pasiūlyti mažesnį žaisliuko dydį“, – pasakojo Carolyn C. Thompson iš Nešvilio, Tenesio valstijos.

7. Papildoma kūno dalis

„Kai nauja mamytė į medikus kreipėsi dėl auglio pažastyje, nei vienas nesitikėjome, kad tai bus trečias spenelis, už kurio slėpėsi ir pieno liaukos. Po gimdymo jos prisipildė pieno, taigi moteris iš tikrųjų turėjo tris krūtis.

Ji buvo iš tiesų nustebusi, tačiau medikams yra žinoma, jog tikrai nemažai žmonių turi papildomus spenelius vadinamosiose „pieno linijose“. Kitaip tariant, srityse, kuriose išsidėsto įvairių žinduolių, pavyzdžiui, šunų, speneliai“, – pasakojo medikė Anna Barbieri.

8. Nevykusi apranga

„Sykį į mus kreipėsi moteris, kuri prisiekinėjo netrukus mirsianti nuo krūties vėžio – per pastarąsias kelias dienas jos speneliai tapo visiškai juodi. Atlikę įvairius tyrimus išsiaiškinome, kad juodų spenelių kaltininkė tebuvo naujai įsigyta liemenėlė ir faktas, kad pacientė turėtų kruopščiau praustis duše“, – teigė Dalase dirbanti Sheila Chhutani.

9. Vaistų dalybos

„Kartą pas mane atvyko jauna moteris, kuri teigė, jog jai staiga pasibaigė kontraceptinės tabletės. Kai paklausiau, kaip tai galėjo įvykti viduryje mėnesio, mergina prisipažino, kad tabletes paėmė jos vaikinas, nes norėjo išbandyti, koks jų poveikis vyrams. Žinoma, jam nieko neatsitiko, tačiau pacientei teko priminti, kad „dalintis“ tikrai ne visuomet reiškia „rūpintis“, – šypsojosi Niujorko Lenox Hill ligoninėje dirbanti Brian A. Levine.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(40)
(17)
(23)

Komentarai ()