Vienintelė tokia sala pasaulyje – jos buvusių gyventojų bijojo visas Indijos vandenynas (Foto)  ()

Kalbant apie piratus, niekas neprilygsta Nosy Boraha salai, esančioje netoli Madagaskaro, kuri pasakoja daugybę nutikimų iš piratų pasaulio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

XVII ir XVIII amžiais apie 1000 piratų šią salą vadino savo namais, įskaitant vienus nuožmiausių to meto siaubūnų Williamą Kiddą ir Thomasą Tew.

Piratams ši sala buvo ideali vieta: saugūs ir nuošalūs krantai, pakeliui buvo ne vienas prekybos kelias, dėl to jiems buvo patogu grįžti auksu perpildytais laivais iš rytų Indijos. Šių nusikaltėlių atakų bijojo visi tų laikų prekiautojai ir vietiniai salų gyventojai.

Kadangi čia gyveno tiek daug piratų, o ne vienas jų ten buvo atsigabenęs ir savo šeimą, nenuostabu, jog dabar Nosy Boraha tiek daug šios "profesijos" atstovų mirtį žyminčių antkapių. Ši sala gali vadintis vienintelėmis pasaulyje piratų kapinėmis.

Nosy Boraha pamatyti išties verta, nepaisant ilgų valandų, kurių prireikia norint ją pasiekti.

Tiesa, sala nėra miniatiūrinė, jos ilgis siekia 57 kilometrus, tačiau jos plotis – vos 10 kilometrų. Joje gyvena apie 26 tūkstančiai gyventojų. Teigiama, kad piratai netgi čia buvo įkūrę savo valstybę – Libertaliją.

Saloje regimas ne tik rojų primentantis kraštovaizdis, gražios palmės, bet ir aptrupėję piratų antkapiai. Čia taip pat galite paragauti tradicinio piratų gėrimo – romo.
 

Tiesa, per daugelį metų ir dėl čia kylančių audrų daugumos antkapių užrašai yra nusidėvėję, todėl sunku įskaityti piratų pavardes. Ant vieno kapo vos matomas tarsi vaiko nupieštas piešinys – kaukolė su sukryžiuotais kaulais.

Kiekvienas salos gyventojas ir netgi valdžia teigia, kad šis piešinys yra autentiškas. O dėl daugybės salą gaubiančių legendų apie piratus, tuo patikėti nėra sunku.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(44)
(8)
(36)

Komentarai ()