Nustatyta, kur Lietuvoje yra blogiausios gyvenimo sąlygos  (1)

Lietuvoje geriausia gyventi Neringoje, Vilniuje ir Klaipėdoje. Tačiau kuriuose miesteliuose egzistuoja pačios blogiausios gyvenimo sąlygos?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kasmet Savivaldybių reitingą sudarantis savaitraštis „Veidas“ skelbia, kad blogiausia gyventi yra Kalvarijoje, Pagėgiuose ir Lazdijuose.

Mažiausia Lietuvoje Neringos savivaldybė šiemet reitinguojama kaip geriausia vieta gyventi. Joje yra vos kiek daugiau nei 3 tūkstančiai gyventojų. Tarp geriausiųjų taip pat yra Vilnius, Klaipėda, Kaunas ir Palanga. 

Prie blogiausių taip pat buvo priskirtos Vilkaviškio ir Šalčininkų savivaldybės. Anot projekto vadovų, labiausiai atsižvelgta į ekonominius kriterijus. Svarbiausi – gyventojų skaičiaus pokytis, nedarbas, vidutinis atlyginimas ir vienam gyventojui tenkančios savivaldybės lėšos.

Reitinge nurodoma, kad Pagėgiuose labiausiai sumažėjo gyventojų skaičius, Kretingoje ir Skuode yra mažiausias nusikalstamumas, Visagino gyventojai praėjusio šildymo sezono pabaigoje už šilumą mokėjo mažiausiai, o Neringos – daugiausia. Tačiau Neringoje nėra nė vienos socialinės rizikos šeimos. 

Kai kuriose šalies savivaldybėse nedarbo rodiklis iki šiol siekia per 15 procentų. Blogiausia padėtis – Ignalinos, Kalvarijos ir Lazdijų rajonuose. Mažiausiai žmonės serga Utenoje.  

Pusė Lietuvos savivaldybių gali pasigirti neturinčios eilių vaikų darželiuose. Tarp jų yra ir Kauno miestas. Vilniuje situacija šiuo aspektu – blogiausia. Mažiausiai žmonės serga Utenoje, o daugiausia – Kretingoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(53)
(18)
(35)

Komentarai (1)