Nevalgote pusryčių? Mokslininkai jums turi dar daugiau blogų žinių  (6)

Pagal naujausius sveikatos nurodymus, pusryčių nevalgymas gali padidinti riziką susirgti širdies ligomis ir cukriniu diabetu. Be to, nevalgymas rytais gali sukelti nutukimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šį pareiškimą išplatinę JAV medicinos ekspertai žmonėms pataria visuomet pusryčiauti, nes tai gali sumažinti riziką susirgti.

Pranešime skelbiama, kad žmonės, kasdien valgantys pusryčius, yra mažiau linkę į aukštą kraujospūdį ar didesnį cholesterolio kiekį kraujyje.

Be to, nevalgantys pusryčių yra linkę tukti, dėl nevisavertės mitybos tokie žmonės neretai skundžiasi sutrikusia medžiagų apykaita, jiems netgi gali būti nustatytas cukrinis diabetas.

Pranešimą išplatino Amerikos širdies asociacija (American Heart Association), jį remia ir širdies ligų ekspertai Jungtinėje Karalystėje.

Kolumbijos universiteto (JAV) mokslininkai analizavo duomenis, ištyrę, kaip valgymų skaičius per dieną gali paveikti žmogaus sveikatą ir jo organizmo vidinį laikrodį.

Pranešimo bendraautorė Marie-Pierre St-Onge sakė: „Tiriant gyvūnus paaiškėjo, kad kai jie gauna maisto būdami neaktyvūs, pavyzdžiui, miegodami, tuomet pagal jų vidinį laikrodį pasikeičia medžiagų apykaita, o tai gali sukelti svorio augimą, atsparumą insulinui ir audinių uždegimą. Vis dėlto, reikėtų daugiau patyrinėti žmogų prieš skelbiant tai kaip tikrus faktus.“

Pareiškime teigiama, kad yra svarbu valgyti ne tik pusryčius, pabrėžiama sveikos mitybos svarba – į savo dienos racioną reikėtų įtraukti vaisių, daržovių, pilno grūdo, neriebaus pieno produktus, vištieną ir žuvį.

Žmonės turėtų vengti raudonos mėsos, druskos ir produktų, kurių sudėtyje yra pridėtinių saldiklių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Anglija.today
Anglija.today
(6)
(11)
(-5)

Komentarai (6)