Lietuviai išsijuokė, kad tai kvailas išradimas, o užsienyje užvertė užsakymais (Video)  (21)

Nesulaukę pripažinimo ir sėkmės Lietuvoje, lietuviai, dviračio stovo „Parkis“ kūrėjai, skinasi sėkmės vaisius kitose šalyse. Nepigiai kainuojančio gaminio išradėjai neatsigina užsakymų visame pasaulyje, pritraukė finansavimą ir planuoja masinę „Parkio“ gamybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gyvenimo aplinkybės, tiksliau vietos stoka bute, dviem lietuviams kūrėjams padiktavo idėją sukurti dviračio stovą, mat analogų pasaulyje iki šiol nėra. Lietuviai išradėjai, pasitelkę fizikos dėsnius, sukūrė dviračio laikiklį, kuris leidžia ne tik taupyti vietą nedidelėse erdvėse, bet ir be didelių pastangų pastatyti dviratį vertikaliai.

„Mes save laikome pionieriais. Savo išradimu atveriam kelią, suteikiam galimybę tiems žmonėms, kurie niekada neparkavo dviračio vertikaliai, padaryti tai lengvai ir žaismingai“, – sakė UAB „Parkis“ direktorius Bronius Rauba.

Nors tobulindami dviračio stovą kūrėjai sugaišo metus, Lietuvoje nei pripažinimo, nei sėkmės nesulaukė. Tačiau idėją pristatę sutelktinio finansavimo platformoje „Kickstarter“ ir sulaukę daugiau nei 100 tūkst. eurų paramos, iki šiol neatsigina užsakymų. Dar šį mėnesį po pasaulį, išskyrus buvusias sovietinio bloko šalis, pasklis 300 dviračių stovų.

„Kai tik startavo pagrindinė kampanija, visą parą maždaug kas 30 sekundžių sulaukdavome laiškų, į juos reikėjo atsakyti, tai buvo gana sunkus laikotarpis, dabar džiaugiamės, žinome savo vietą ir kad produktas yra reikalingas“, – sakė įmonės plėtros vadovas Vygantas Radvila.

Sėkmės sulaukusio dviračio stovo kūrėjai sako, kad dabar patentuoja savo gaminį ir jau pradėjo masinės gamybos organizavimą, formuoja komandą, mat iki šiol visus dviračių stovus renka rankomis. Viliamasi, kad jau po metų Parkis taps masiniu produktu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
Autoriai: Tomas Kavaliauskas
(50)
(15)
(35)

Komentarai (21)