10 įdomiausių savaitės mokslo naujienų (2017–07–10)  ()


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-07-10 10 įdomiausių savaitės mokslo naujienų (2017–07–10)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1:
  Oralinis seksas platina nesustabdomą bakteriją

Oralinis seksas kuria pavojingas gonorėjos bakterijas, o prezervatyvų naudojimo mažėjimas padeda jai plisti, perspėja Pasaulio sveikatos organizacija. Ji perspėja, kad užsikrėtus gonorėja, ją dabar išgydyti daug sunkiau, kai kuriais atvejai – neįmanoma. Šia LPL kasmet užsikrečia ~78 mln žmonių ir ji gali sukelti nevaisingumą. PSO išanalizavo 77 šalių duomenis, kurie parodė platų gonorėjos atsparumo antibiotikams paplitimą. Užregistruoti trys atvejai - Japonijoje, Prancūzijoje ir Ispanijoje - kai infekcija visiškai neišgydoma.

bbc.com

2:
  Pasirodė pirmieji tikri, serijinės gamybos Tesla Model 3

Pirmasis Tesla Model 3 jau pagamintas ir pasirengęs važiuoti, pranešė Tesla CEO Elonas Muskas šeštadienį. Muskas pasidalino kompanijos pirmojo plačiajai rinkai skirto elektromobilio nuotraukomis Twitteryje.

businessinsider.detechnologijos.lt

3:
  Anglies nanovamzdeliai mėgdžioja biologiją

Baltymai lipidų membranose yra vieni iš fundamentaliųjų biologinio funkcionavimo statybinių blokų. Lawrence Livermore tyrėjai išmoko pamėgdžioti jų veikimą anglies nanovamzdeliais.

phys.org

4:
  Neandertaliečiai ir dabartiniai žmonės poruotis pradėjo seniai

Beeik šimtmetį manyta, kad neadertaliečiai yra dabartinių žmonių protėviai. Bet nauji tyrimai rodo, kad tai mūsų giminės linijos nariai buvo tarp neadertaliečių protėvių. Tyrėjai nuskaitė senovinę, prieš 100 000 metų gyvenusių neandertaliečių mDNR ir išsiaiškino, kad ši, tik per motinos linją paveldima DNR, panaši į pirmųjų dabartinių žmonių.

sciencemag.org

5:
  G20 tampa G19+1

19 šalių lyderiai G20 samite Vokietijoje atnaujino savo pasiryžimą įgyvendinti Paryžiaus sutartį dėl klimato kaitos, nepaisant JAV pasitraukimo. Kompromisas pasiektas po riaušių mieste. Šeštadienį paskelbtame bendrame pareiškime pažymimas JAV pasitraukimas iš Paryžiaus sutarties, tačiau 20 šalių lyderiai sutarė, kad sutartis, įpareigojanti siekti šalis užkirsti kelią globalios temperatūros kilimui yra „neatšaukiama“.

bbc.com




6:
  Tesla laimėjo konkursą Pietų Australijoje pastatyti didžiausią pasaulyje ličio jonų bateriją

Tesla CEO Elonas Muskas kovo mėnesį pažadėjo, kad jo kompanija SolarCity, galėtų padėti Pietų Australijos valstijai išspręsti elektros teikimo problemas. Tada Muskas pažadėjo atlikti tai per 100 dienų nuo sutarties pasirašymo, o vėlavimo atveju neimti jokio atlygio. Dabar Tesla turės progą pažadą įgyvendinti, nes kompanija laimėjo Pietų Australijos valdžios viešą didžiausią pasaulyje ličio jonų baterijos statymo konkursą.

theverge.comtechnologijos.lt

Pasidalinkite su draugais
(14)
(1)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: