Po vakarėlio savijauta tokia, kad viskas traška ir braška? 5 fantastiški dalykai, ką tuomet padaro citrina  (1)

Jūs net neįtariate, koks išsigelbėjimas gali būti citrina po linksmybių vakaro. Iš tikrųjų šio vaisiaus visada reikėtų turėti šaldytuve nenumatytiems atvejams. Citrina – universalus produktas. Ji gerai dera su žuvies ir mėsos patiekalais, tinka ir prie desertų. Kada ir kokiais atvejais gali išgelbėti citrina?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo pagirių

Pirmoji priežastis suvalgyti citriną po linksmybių vakarėlio – padėti skaudamai galvai. Stiklinė vandens su šviežiomis citrinos sultimis (santykiu 1:1) sugrąžins jus į gyvenimą. Rekomenduojama prieš šventes iš anksto nusipirkti citrinų, nes tikriausiai nenorėsite eiti į parduotuvę prastai jausdamiesi.

Detoksikacija

Per šventes sunku nesusigundyti vaišėmis. Tada mėgaujamės salotomis su majonezu, šampanu, saldainiais, desertais. Nereikia stebėtis, kad vėliau jaučiame sunkumą skrandyje. Citrina padeda sureguliuoti virškinimą, išvalo iš organizmo kenksmingas medžiagas.

Pykinimas

Nesaldi lengva arbata su citrina – pirmoji pagalba nuo pykinimo. Ją galima gerti vieną arba užkandant sūriu sausainėliu ar džiūvėsėliu.

Energija

Nesistebėkite, rūgšti citrina sugeba suteikti energijos, kurios taip trūksta po pasilinksminimų vakarėlio. Suvalgę kelis citrinos griežinėlius, iškart pasijusite žvalūs.

Peršalimo profilaktika

Po vienos kitos kaitinančio gėrimo taurės manome, kad apsirengti striukę ir apsiauti šiltus batus jau nėra reikalo. Be to, kam gadinti savo šventinį įvaizdį? Jei žinote, kad neatsispirsite pagundai išbėgti trumpam į lauką be šiltų viršutinių drabužių, tai geriau iš anksto užsiimkite peršalimo profilaktika ir valgykite citriną, gerkite arbatą su jos griežinėliais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Gražina Vasiliauskienė
(10)
(2)
(8)

Komentarai (1)