Pigus teleskopas pradedantiesiems „Gameit F36050“: 50 mm lęšis, du okuliarai, 90x optinis didinimas, nedidelis svoris ir patogus trikojis  (4)

Žmogus yra pats smalsiausias gyvūnas mūsų planetoje - dėl to mūsų civilizacija ir pasiekė tiek daug. Kasnakt žvelgdami į žvaigždes susimąstome, kas slypi už jų, kokie kiti pasauliai nuo mūsų yra nutolę tuos kelis šviesmečius. Pasižvalgyti į dangų galima ne tik plika akimi - mėgėjiški teleskopai būna ir visai pigūs. Pavyzdžiui šis „Gameit F36050“ pasižymi puikiu kainos ir kokybės santykiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gameit F36050“ yra kompaktiškas teleskopas pradedantiesiems. Iš karto reikėtų pasakyti, kad tai nėra aukštos klasės teleskopas - tai atspindi ir kaina. Tačiau jei norite pradėti stebėti dangų ar astronomija sudominti vaikus, „Gameit F36050“ yra tai, ko jums reikia.

„Gameit F36050“ turi 50 mm lęšį, o pats teleskopas yra vos 39 cm ilgio. Jis sveria vos 530 gramų, todėl jį bus lengva nusinešti ten, kur nėra šviesų. Komplekte yra du okulioriai - 20 ir 6 mm. Įvairiomis okuliorių ir veidrodžių kombinacijomis „Gameit F36050“ gali vaizdą artinti 1,5 , 18, 27, 60 ir 90 kartų.

„Gameit F36050“ židinio nuotolis siekia 360 mm. Tai nėra profesionalus teleskopas, tačiau pagal specifikacijas, su juo pavykts pastebėti kitas Saulės sistemos planetas, surasti ryškiausias galaktikas, apžiūrėti Mėnulį ir kitus dangaus kūnus. Gerai tai, kad komplekte yra ir patogus, nedidelis trikojis, kurio aukštis siekia 34 cm.

„Gameit F36050“ yra refraktorinis teleskopas. Tai reiškia, kad vaizdo didinimas yra pagrįstas lęšiais. Tai - klasikinė teleskopų konstrukcija, naudojama jau kelis šimtus metų. Refraktoriai turi daugybę privalumų. Jie tinka gamtos stebėjimui, yra lengvi, jų beveik nereikia prižiūrėti. Gerai ir tai, kad jie praktiškai idealiai tinka Mėnulio, artimiausių planetų ir dvinarių sistemų stebėjimams. Tokios funkcijos atitinka „Gameit F36050“ paskirtį ir kainą.

Tai kiek gali kainuoti jūsų pirmasis teleskopas? „Gameit F36050“ kainuoja  €24,15.

Deja, teleskopai nėra tokie populiarūs kaip laikrodžiai ar ausinės, tad ir atsiliepimų apie šį produktą kol kas nėra nei vieno. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(60)
(28)
(32)

Komentarai (4)