Moksliniais tyrimais įrodyta, kad gero sekso paslaptis iš tikrųjų slypi jūsų miegamajame  (1)

Tai, kas geriausia stimuliuoja jūsų lytinį potraukį, visada buvo jūsų miegamajame, rašo health.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kas, jeigu pasakytume, kad geresnio ir dažnesnio sekso paslaptis tūno jūsų miegamajame? Tai nieko nekainuoja, lengva ir turi teigiamą poveikį sveikatai. Domina atsakymas? Tai – miegas.

Moksliniais tyrimais įrodyta, kad egzistuoja ryšys tarp miego ir sekso. 2015 metais leidinyje „Journal of Sexual Medicine“ publikuotas tyrimas parodė, kad jeigu moteris per naktį miega viena valanda ilgiau, sekso tikimybė kitą dieną išauga 14 procentų. Gal tai ir neatrodo daug, tačiau papildomos dvi valandos sekso tikimybę taip pat padvigubina.

„Tikrai labai svarbus dalykas yra tai, kaip jūs miegojote praėjusią naktį, tačiau nemažiau svarbu ir tai, kaip apskritai jūs miegate, – sakė Arizonos universiteto Miego ir sveikatos programos vadovas Michaelas Grandneris. – Jeigu apskritai miegate gerai, turėsite daugiau energijos, bus aiškesnė galva, taip pat geriau sutelksite dėmesį.“

Suprantama, visa tai prisideda prie žaismingesnio, aktyvesnio ir sąmoningesnio sekso su partneriu. Terapeutė ir psichologijos dėstytoja iš Floridos universiteto Laura Mintz, parašiusi knygą „A Tired Woman’s Guide to Passionate Sex“, sutinka, kad nuovargis yra libido distancinis pultelis.

Ji mato daugybę draugų ir pacientų, kurie paprasčiausiai neturi energijos užsiimti seksu. Nesate įsitikinę, kad miegas gali sustiprinti jūsų seksualinį potraukį, arba nesate pasiruošę papildomai nusnausti, kad pasimėgautumėte seksu su savo antrąja puse? Apmąstykite šiuos tris moksliškai pagrįstus būdus, kurie gali sustiprinti jūsų libido, kad nereiktų sekso atidėlioti kitai nakčiai, o paskui – dar kitai.

Miegas išvaiko stresą

Kai esate pavargę dėl to, kad praėjusį vakarą vėlai atsigulėte į lovą, įprastiniai streso šaltiniai kitą dieną dirgina gerokai labiau. Reguliarus laiko taupymas miego sąskaita virsta reguliariu stresu. Tame ir slypi problema, nes pats stresas yra libido žudikas. M. Grandneris teigia, kad miegas labai glaudžiai susijęs su nuotaika, ir jis gali padėti įveikti stresą.

„Miegas padeda reguliuoti emocijas, padeda valdyti emocinę atmintį ir padeda slopinti kasdienį irzlumą“, – aiškina jis. – Kai esate laimingesnis ir labiau atsipalaidavęs, labiau tikėtina, kad jums norėsis sekso.“

Miegas reguliuoja hormonų pusiausvyrą

Jeigu jūs pakankamai miegate, tai padeda išlaikyti normalią hormonų pusiausvyrą organizme. „Įrodyta, kad miegas padeda reguliuoti testosteroną, o miego trūkumas sumažina testosterono lygį 24 valandoms“, – teigia M. Grandneris. Testosteronas yra tas hormonas, kuris skatina vyrų lytinį potraukį, bei atlieka svarbų vaidmenį ir moters libido.

„Miegas taip pat atlieka svarbų vaidmenį reguliuojant kitus lytinius hormonus, įskaitant estrogeną, o prastas miegas gali sumažinti šių hormonų kiekį“, – pridūrė jis.

Miegas garantuoja energiją ir dėmesio sukaupimą

Geras seksas reiškia, kad esate susitelkę į savo antrąją pusę ir savo savijautą, kad galėtumėte pasimėgauti malonumu ir patirti orgazmą. Visa tai labiau tikėtina, kai organizmui duodama laiko atsigauti. Ir jeigu esate nuolat pavargę fiziškai mėgautis seksu ar patirti orgazmą, miegas suteiks jums energijos, kad tai turėtumėte.

„Miegas gali padėti jums būti labiau dėmesingu, jautriu, labiau derintis prie kitų žmonių“, – toliau dėsto M. Grandneris. Jis teigia, kad poilsis gali padėti „reguliuoti svorį ir pagerinti jūsų odos būklę“. Visa tai gali padėti jums jaustis laimingiausiu ir labiausiai savimi pasitikinčiu.
 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(7)
(3)
(4)

Komentarai (1)