Ne tik kava ir nesveikas maistas - kokie maisto produktai gelsvina dantis?  ()

Kas nenorėtų puikuotis akinamai balta holivudine šypsena? Tik kaip ją įgauti, nesikreipiant į dantų gydytojus? Pirmas dalykas, ką reikia padaryti, – pradėti vengti produktų, kurie keičia dantų spalvą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kokie produktai nudažo dantis? Citrusiniai vaisiai ir pomidorai turi daug rūgščių, nuo kurių pagelsta dantų emalis.

Tą patį galima pasakyti ir apie uogas. Avietės ir mėlynės turi daug vertingų vitaminų, todėl atsisakyti jų būtų sunku. Išeitis: kruopščiai skalauti burną po kiekvieno valgymo.

Labai stipriai dantų spalvą veikia kava. Šiame tonizuojančiame gėrime esantys taninai labai greitai nudažo dantis. Taip pat veikia ir raudonasis vynas.

Deja, dantys patamsėja ne tik nuo raudonojo, bet ir nuo baltojo vyno. Patartina vengti visų produktų, į kurių sudėtį įeina dažančios medžiagos ir valgomieji dažai. Tai susiję su dauguma saldžių gazuotų gėrimų, sportinių gėrimų ir limonadų. Jiems spalvą suteikiantys dažai greitai įsismelkia į emalį.

Pageltusių dantų problemą kartais galima išspręsti paprastu dantų šepetėliu. Tačiau būtina įsidėmėti, kad po valgio dantų emalis būna suminkštėjęs ir pernelyg jautrus, todėl reikia pusvalandį palūkėti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Gražina Vasiliauskienė
(4)
(4)
(0)

Komentarai ()