Stebėtinas būdas, kaip žmonės pagerina savo seksualinį gyvenimą nekeisdami mitybos ir kitų įpročių  ()

Mokslininkai yra labai susidomėję seksu. Žmonija toli pažengė mokslo ir technologijų pasaulyje, tačiau per visus šiuos amžius ir istorinius neramumus seksas išliko kertine mūsų gyvenimo dalimi. Tačiau jį vis dar gaubia įvairūs moraliniai ir net religiniai nusistatymai. Mokslininkai teigia, kad atsikratę vieno iš jų žmonės ženkliai pagerina savo seksualinį gyvenimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Klivlendo Universiteto mokslininkai atliko tyrimą, kuris nustatė, jog tos poros, kurios nesivaržydamos kalba apie seksą, mėgaujasi kokybiškesniu lytiniu gyvenimu. Visgi, daugybė žmonių drovisi kalbėti apie seksą netgi su savo ilgalaikiais seksualiniai partneriais. Tai, mokslininkų požiūriu, yra didelė problema, nes jei bijoma kalbėti apie seksą, jis yra mažiau malonus ar net potencialiai pavojingas sveikatai - kai kurios moterys neišdrįsta paprašyti naudoti apsaugą.

Bet kas iš tiesų trukdo žmonėms kalbėti apie seksą? Tyrimo autorius pasikvietė 207 žmones sudalyvauti tyrime. Jiems tiesiog reikėjo atsakyti į keletą klausimų, tokių kaip „Ar jaučiate nerimą, galvodami, kad reikės partneriui pasakyti, ko nemėgstate sekse?“. Dalyviai, kurių vidutinis amžius buvo 29 metai, taip pat turėjo įvertinti savo seksualinį pasitenkinimą ir save kaip partnerį.

Tyrimas atskleidė, kad vien mintis, kad gali tekti pasikalbėti apie seksą neigiamai veikia žmonių seksualinį gyvenimą. Tuo tarpu komunikacija sekso metu buvo siejama su didesniu seksualiniu pasitenkinimu. Tyrimo autoriai pastebėjo, kad neverbalinė komunikacija taip pat padeda - judesiai, parodantys, kas patinka ar kas nepatinka sukuria geresnį tarpusavio supratimą tarp partnerių.

Tai kodėl žmonės nesikalba? Nes tiesiog drovisi. Kai kurie jaučia nerimą, kiti bijo likti nesuprastais. Nemažai žmonių bijo, kad pasakojimas apie jų pomėgius ar ko jie nemėgsta gali parodyti, kad jie nėra suderinami su partneriu. Taip pat baiminamasi reakcijos „Kodėl anksčiau nesakei?“

Kokybiškas lytinis gyvenimas yra siejamas su geresne nuotaika, darbingumu, mažesniu stresu. Taip pat įrodyta, kad seksas teigiamai veikia imuninę sistemą ir netgi gerina smegenų veiklą. Todėl reikia pamiršti drovumą ir pasakyti viską, ką norite pasakyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(21)
(10)
(11)

Komentarai ()