Vyrai turėtų atsakingiau rinktis apatinius - jie turi didelę reikšmę jų sveikatai  ()

Mokslininkai seniai kelia aliarmą, kad per pastaruosius dešimtmečius akivaizdžiai pablogėjo Vakarų šalių vyrų spermos kokybė. JAV mokslininkai paskelbė, kad viena priežasčių gali būti kelnaitės, kurias dėvi vyrai. Anot jų, apatinių pasirinkimas nulemia vyro vaisingumą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-10-08 Vyrai turėtų atsakingiau rinktis apatinius - jie turi didelę reikšmę jų sveikatai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyrui reikia vietos kelnėse dėl spermatozoidų koncentracijos. Mokslininkai eksperimentais įrodė, kad boksininko tipo šortai spermos kokybės atžvilgiu yra geriau už aptemptas trumpikes. Apie tai jie paskelbė medicinos žurnale „Human Reproduction“. Pirmiesiems buvo nustatyta didesnė spermatozoidų koncentracija ir didesnis plaukiojančių spermatozoidų skaičius, rašo tyrimų vadovė Lidia Mínguez-Alarcón iš Bostono visuomenės sveikatos mokyklos.

Ankštų apatinių mėgėjų kraujyje buvo nustatyta palyginti aukšta folikulus ir spermatozoidų gaminimąsi stimuliuojančio hormono FSH koncentracija. Tai gali būti kūno reakcija į sumažėjusią spermatozoidų koncentraciją spermoje, spėja mokslininkai.

Mínguez-Alarcón su savo kolegomis ištyrė daugiau kaip 650 santuokoje gyvenančių vyrų, kurie kreipėsi į kliniką todėl, kad nesugebėjo susilaukti vaikų, ir kurių spermatozoidų koncentracija buvo daugmaž normali. Medikai paklausė vyrų, kokius apatinius jie dėvi, ir išanalizavo tipiškus vyrų vaisingumo parametrus. Maždaug pusė tiriamų vyrų mieliausiai dėvėjo boksininkų šortus, kurie ne šiaip sau šmaikščiai vadinami šeimyniniais.

Palyginus su vyrais, kurie vilkėjo kitokius apatinius, boksininkų šortų mėgėjų spermoje buvo nustatyta 17 proc. daugiau spermatozoidų, 33 proc. daugiau plaukiojančių spermatozoidų, didesnė spermatozoidų koncentracija ir mažesnis FSH hormonų kiekis kraujyje.

Ypač didelis spermatozoidų koncentracijos skirtumas pasirodė tarp vyrų, kurie dėvi boksininko šortus, ir vyrų, kurie mėgsta aptemptas trumpikes.

Šis tyrimas tiesiogiai neįrodo, kad aptemptos trumpikės yra pagrindinė vyrų nevaisingumo ir spermatozoidų sumažėjimo priežastis. Tyrimo autoriai nurodo, kad ir anksčiau buvo atliekami eksperimentai ir gauti analogiški rezultatai. Vieno eksperimento metu tiriamieji turėjo vieną mėnesį dėvėti siauras trumpikes, o kitą – plačias šeimynines kelnaites.

Šaltinis: Welt.de

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Gražina Vasiliauskienė
(7)
(1)
(6)

Komentarai ()