Česnakas yra naudingas, bet jo kvapas išlieka ilgam - 17 priemonių, kurios padės kovoti su česnakų kvapu  ()

Patiekalai ir padažai su česnakais ar svogūnais gali būti labai gardūs, tačiau palieka nemalonų pėdsaką – bjaurų burnos kvapą. Ką daryti, jei po tokių pietų jus netikėtai pakviečia į svarbų dalykinį susitikimą ar pasimatymą? Kaip išsisukti iš keblios padėties?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Burnos higiena

Paprastai po valgio burnoje ir tarp dantų lieka maisto likučių, todėl pirmiausia reikėtų kruopščiai išsivalyti dantis su pasta, šepetėliu ir tarpdančių siūlu. Nors ši priemonė padeda tik trumpam, bet ji pašalina kvapo priežastį.

Ajurvedos specialistai tokiais atvejais rekomenduoja liežuvio valymą su specialiu grandikliu ar šepetėliu. Pašalinus apnašas nuo liežuvio, pagerėja burnos kvapas.

2 .Petražolės

Petražolėse yra daug chlorofilo, kuris suriša ir neutralizuoja nemalonaus česnako kvapo kaltininką – aliciną. Rekomenduojama po valgio pakramtyti šviežių petražolių.

3. Burnos skalavimo priemonės

Stipriai veikiančios burnos skalavimo priemonės užgožia česnako kvapą, tačiau dažnai jomis naudotis nepatartina. Mat jos nužudo ne tik blogąsias bakterijas, bet ir gerąsias, kurios yra būtinos burnos sveikatai palaikyti.

4. Gvazdikėliai

Prieskoniniai gvazdikėliai bene geriausiai tinka česnako kvapui panaikinti. Pakramtykite kelis gvazdikėlius ir leiskite jiems burnoje ištirpti.

5.  Kramtomoji guma – klasikinė priemonė

Žinoma, kramtyti gumą su pipirmėčių aromatu yra kur kas maloniau nei gvazdikėlius. Šios priemonės žmonės griebiasi dažniausiai. Ji padeda trumpam, kol yra šviežia, todėl procedūrą gali tekti kartoti kelis kartus.

6. Cinamonas

Cinamonas – tradicinė rytietiška priemonė nuo česnako kvapo. Užvirinkite stiklinę vandens su kaupinu šaukšteliu cinamono. Atvėsinkite ir kruopščiai skalaukite burną.

7. Citrinos sultys pagerina kvapą

Citrinos sultys naikina burnos bakterijas. Išspauskite citrinos sultis į šilto vandens stiklinę. Šią citrinos arbatą reikėtų išgerti, stengiantis kuo ilgiau palaikyti burnoje kiekvieną gurkšnį. Jeigu per rūgštu ir negalite išgerti visos stiklinės, tai dalį skysčio panaudokite burnos skalavimui.

8. Kardamonas

Indijoje nuo česnako kvapo įprasta kramtyti kardamono sėkleles. Jos atšviežina burnos kvapą.

9. Obuolys

Obuoliuose esantys fermentai, dėl kurių ilgai gulintis prapjautas vaisius paruduoja, neutralizuoja specifinį česnako kvapą skleidžiančius sieros junginius. Po patiekalo su česnakais rekomenduojama suvalgyti didelį sultingą obuolį.

10. Visagalė soda

Soda – sena patikrinta liaudies priemonė nuo česnako ir svogūno kvapo. Ji neutralizuoja rūgštis burnoje ir palaiko pH pusiausvyrą. Išskalaukite burną šiltu vandeniu su šaukšteliu sodos. Jeigu rankos kvepia česnaku, patariama jas patrinti sodos milteliais ir nuplauti.

11. Duona

Šviežios duonos riekė padeda sumažinti česnako kvapą. Reikia ilgai kramtyti kiekvieną duonos kąsnį burnoje prieš jį nuryjant.

12 .Sūrus vanduo

Burnos kvapą pagerina skalavimas sūriu vandeniu. Ištirpinkite šaukštelį jūros druskos stiklinėje šilto virinto vandens.

13. Kavos pupelės

Populiari priemonė nuo česnako kvapo yra kavos pupelių kramtymas. Rekomenduojama 10 minučių kramtyti kelias kavos pupeles. Kai reikia panaikinti česnako kvapą nuo rankų, ištrinkite jas kavos tirščiais ir nuplaukite.

14. Žalioji arbata

Žaliojoje arbatoje yra polifenolių, kurie slopina česnako kvapą. Tik ji turi būti stipri arba jos reikėtų išgerti daug, kad efektas būtų juntamas.

15. Imbieras

Imbieras atgaivina burnos kvapą. Tam reikėtų atsipjauti ploną šaknies griežinėlį ir sukramtyti bei palaikyti burnoje.

16. Mėta

Mėtos eteriniai aliejai užgožia česnako kvapą. Jei yra galimybė, pakramtykite burnoje kelis šviežios mėtos lapelius.

17. Pienas neutralizuoja kvapus

Mokslininkai iš Ohajo universiteto ištyrė įvairias priemones nuo česnako kvapo ir geriausia pripažino pieną. Stiklinė pieno sunaikina 50 procentų sieros junginių, kurie lieka prisivalgius česnako ir skleidžia nemalonų kvapą. Ji pasirodė efektyvesnė net už dantų valymą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Gražina Vasiliauskienė
(8)
(4)
(4)

Komentarai ()