Mokslininkai išsiaiškino, kokius svaigalus žmonės vartoja prieš seksą - ir atsipalaidavimui, ir pojūčių sustiprinimui  (2)

Naujas tyrimas atskleidė, kad visų seksualinių orientacijų žmonės lytinius santykius papildo įvairiais svaigalais. Tai - kiek neraminanti tendencija, nes svaigalai didina nepageidaujamo sekso tikimybę, o žmonės vėliau gailisi savo veiksmų. Tačiau kuo dažniausiai svaiginamasi prieš seksą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai apklausė 23 tūkstančius JAV ir Jungtinėje Karalystėje gyvenančius žmones ir sužinojo, kad absoliuti dauguma yra užsiiminėję seksu apsvaigę. Tai mokslininkų nė kiek nenustebino - tokių rezultatų ir buvo tikimasi. Nuostabos nekelia ir populiariausi svaigalai - 60 % apklaustųjų teigė, kad bent kartą yra užsiiminėję seksu būdami apsvaigę nuo alkoholio.

Antroje vietoje pagal populiarumą yra kanapės - jas prieš seksą yra rūkę maždaug trečdalis apklaustųjų. Trečioje vietoje yra MDMA - šiuos narkotikus prieš seksą yra vartoję 15 % apklaustųjų. Mokslininkai teigia, kad procentai tikriausiai yra dar didesni, nes ne visi žmonės yra linkę apie tai atvirai pasakoti. Nemažai apklaustųjų tikriausiai nuslėpė vartojantys narkotikus prieš seksą.

Skirtingi narkotikai skirtingai veikia ir patirtį sekso metu. Alkoholis sukelia pavojingą poveikį - jis sumažina valią, atima jėgas ir, jei yra vartojamas dideliais kiekiais, gali ištrinti atmintį. Tuo tarpu MDMA (pasak Vikipedijos, Lietuvoje dažniausiai žinomas pavadinimu „ratas“, „ratai“) sukuria intymumo įspūdį. Tuo tarpu natrio gamahidroksibutanoatas (GHB) labiausiai kelia aistrą, tačiau nėra toks populiarus.

Mokslininkai perspėja, kad seksualinių potyrių ryškinimas narkotikais turi žalingų pasekmių. Svaigalai paveikia žmogaus sprendimų priėmimo procesus, žmogus tampa lengviau paveikiamas, jam sunkiau priešintis. Mokslininkai taip pat primena, kad gatvėje pirkti narkotikai gali būti nepakankamai švarūs, o sumaišyti su alkoholiu gali būti ir labai pavojingi. Geriau tokių žaidimų tiesiog nežaisti.

Galiausiai, tyrimas atskleidė, kad daugmaž vienodai prieš seksą svaiginasi visų orientacijų ir amžiaus grupių žmonės. Tai tarsi paneigia mitą, kad narkotikai yra didelė homoseksualų klubų kultūros dalis. Kita vertus, norint tikslinti duomenis, reikėtų atlikti išsamesnius tyrimus, apklausti daugiau žmonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(26)
(12)
(14)

Komentarai (2)