Neįtikėtinas 99 % tikslumas ir pigus bei greitas tyrimas: „Toshiba“ sukurta technologija gali išgelbėti milijonus gyvybių – net ankstyvos stadijos, skirtingų rūšių vėžio nustatymui tereikia vieno kraujo lašo  (2)

„Toshiba Corporation“ sukūrė naują, saugų ir greitą metodą, kuris gali nustatyti 13 skirtingų vėžio rūšių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujiena yra puiki ir ji tapo dar geresne po to, kai kompanija pareiškė, kad jų sukurtos technologijos tikslumas siekia net 99 %, o atlikti tyrimui tereikia vos vieno kraujo lašo.

Šį vėžio nustatymo metodą padėjo sukurti Nacionalinis vėžio centro tyrimų institutas ir Tokijo medicinos universitetas.

Kada šia technologija bus prieinama visiems?

Tai šiuo metu yra turbūt pagrindinis klausimas ir „Toshiba“ tvirtina, kad prireiks dar keleto metų, kol ši vėžio diagnozavimo technologija bus plačiai naudojama viešose gydymo įstaigose.

Dabar dar laukia papildomi technologijos bandymai bei testavimai, o vėliau įvairūs teisiniai, licenciniai, įrangos gamybos ir kiti klausimai. Tad procesas ne toks jau žaibiškas, kaip daugeliui norėtųsi.

Viliamasi, kad šis diagnozavimo metodas padės nustatyti ankstyvos stadijos vėžio formas ir taip ženkliai padidinti išgyvenamumo procentą.

Sukurta technologija remiasi mikroRNR molekulių tyrimu kraujyje. Jas į kraują išskiria vėžio ląstelės, tad šis metodas, atsižvelgdamas į mikroRNR molekulių tipus ir koncentracijas, gali nustatyti vėžį ir jo rūšį.

Verta pastebėti, kad ir kitos įmonės naudoja tokį metodą – vėžio nustatymą iš kraujo mėginio. Tačiau „palyginus su kitų kompanijų naudojamais metodais, mūsų tyrimo metodas užtikrina ženkliai didesnį tikslumą ir taip sumažina taip vėžio aptikimui reikalingas išlaidas ir svarbiausia – laiką“, teigia „Toshiba Frontier Research Laboratory“ vyriausiasis mokslo darbuotojas Koji Hashimoto.

Kokias vėžio rūšis galima nustatyti šiuo metodu?

Pasinaudojus „Toshiba“ metodu bus galima nustatyti 13 skirtingų rūšių: skrandžio, stemplės, plaučių, kepenų, tulžies latakų, kasos, žarnyno, kiaušidžių, prostatos, šlapimo pūslės ir krūties bei sarkomas ir gliomas (galvos smegenų navikus).

Be to, kad vos iš vieno kraujo lašo galima su 99 % tikslumu nustatyti 13 skirtingų vėžio rūšių, dar įspūdingiau yra tai, kad kompanijos sukurta ir įrenginyje naudojama speciali mikroschema geba vos per 2 valandas pateikti diagnozę. Ir toks tyrimas kainuoja tik apie 160 eurų.

Technologija, pasižyminti neįtikėtinai aukštu tikslumu, mažomis sąnaudomis, greita diagnoze ir dideliu vėžio rūšių nustatymo diapazonu gali tapti pagrindine, kurią naudos gydytojai ir onkologai visame pasaulyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(82)
(2)
(80)

Komentarai (2)