Ar eitumėte į koncertą su tokiu skanfandru? Greitai tai gali tapti realybe  ()

Los Andžele įsikūrusi bendrovė „Production Club“ įprastai kuria koncertų dekoracijas, scenos dizainą ir įrangą. Tačiau COVID-19 pandemija mintis apie koncertus ir viešus renginius apskritai verčia pastumti į šalį. Kaip prie jų sugrįšime? „Production Club“ siūlo pagalvoti apie štai tokius skafandrus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Production Club“ sukūrė koncertams ir kitiems viešiems renginiams skirtą skafandrą „Micrashell“. Tai - išmanus apsauginis rūbas, sukurtas apsaugoti žmones nuo oru plintančių patogenų. Svarbiausia - „Micrashell“ yra specialiai sukurtas pasilinksminimams.

Medicininė įranga žmonių nenuteikia maloniai. Medicininės kaukės primena ligonines ir ligas. Tuo tarpu „Micrashell“ yra spalvotas ir išmanus. Ir daugkartinis - šio skafandro kūrėjai mano, kad juos pirktų ne žmonės, o įvairios renginių erdvės.

„Micrashell“ turi oro filtravimo sistemą, kuri atitinka N95 standartą. Pats kostiumas apima tik viršutinę kūno dalį, todėl žmogus vis tiek galėtų pasipuošti. Ir jis yra labai spalvotas.

Tas N95 filtras būtų keičiamas po kiekvieno naudojimo, o pats „Micrashell“ turėtų būti dezinfekuotas. Įdomu tai, kad šis kostiumas yra išmanus ir netgi gali įkrauti naudotojo išmanųjį telefoną.

Kuo jis toks išmanus? „Micrashell“ viduje yra pora garsiakalbių, nes sandarus galvos gaubtas neblogai blokuoja išorinius garsus. Taigi, koncerte žmogus vis tiek gerai girdėtų muziką. Jis netgi galėtų pasirinkti, ką nori girdėti labiau - muziką ar šalia stovinčius draugus - jų žodžiai yra perduodami belaidžiu ryšiu.

Ant „Micrashell“ pečių yra kelios spalvotų LED juostelės. Jas galima programuoti - vėlgi, tai skirta tik pasilinksminimams. Skafandro priekyje taip pat yra ir kamera, kuri panaikintų dėl kostiumo dydžio susidariusią akląją zoną. Arba padėtų užfiksuoti linksmybes. „Micrashell“ per daug nevaržo judesių - šio apsauginio kostiumo kūrėjai teigia, kad su juo įmanoma šokti ir nueiti į tualetą.

„Production Club“ teigia, kad kalbasi su keliais partneriais, kurie galėtų imtis masinės „Micrashell“ gamybos. Viskas priklauso nuo to, ar renginių organizatoriai susidomėtų tokia investicija. Greičiausiai „Micrashell“ taip ir liks tik idėja, nes žmonės nenorės linksmintis dėvėdami tokį poapokaliptinį rūbą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(4)
(0)

Komentarai ()