Esate homofobas? Tyrėjai rado ryšį tarp intelekto ir homofobijos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Dannas3 2021-04-29 17:32
Tai ir turiu galvoje, sakydamas per prizme, kad nuo ziniasklaidos poziurio priklauso. Ir minedamas tolerantiskas visuomenes tikrai neturiu galvoj lietuviu, o tas visuomenes, kur vaiku globa ar santuokos homoseksualu yra iteisintos.
Marius.brn 2021-04-29 21:36
Vien jau tai, kad vietoj tikru problemu gyvenime zmogus koncentruojasi i LGBT (nesvarbu patinka ar nepatinka), tai daug ka pasako apie zmogu. Nereikia ju myleti, garbinti ar net palaikyti, bet jei jau zmogui tai trukdo gyventi ir jeigu tai yra to zmogaus problemu saltinis gyventi, tai tikrai daug ka pasako apie jo intelekta (ne is geros puses).
AAA000 2021-04-29 22:40
as tai buciau nieko pries, kad butu galima nesislepiant nuo visuomenes nueit pabirbint kaimyno zmona. su kaimyno zinia ir pasaliniu pritarimu. nu niekaip nesuprantu, kodel visauomene to netoleruoja. tame tarpe ir visokie LGBT. homofobai kazkokie... taigi ir as noriu ir kaimynka nori. aiskiai tik neissilavine nepritaria... prasom iteisint irgi istatymiskai sitas mano ir kaimynkos pazeistas teises. manau pririnkciau salininku dar didesni procenta
Marius.brn 2021-04-30 07:56
sub 2021-04-30 09:56
Atėjo Kinziulis ir eilinį kart nusišnekėjo.
AAA000 2021-04-30 23:57
homofobijos specai, juokas man is jusu. nueikit pvz i kokia rusiska cerkve, kur padalinta i moteriska ir vyriska dali. ten visa religija homofobiska ir istatymas aiskiai taikytinas patalpoms - nes daroma nepagrista lyciu takoskyra fizinemis priemonemis. vartojama issaukianciu tonu tokie issireiskimai kaip "dievo vergas" - kai vergija pasaulio mastu uzdrausta nuo 17 amzius ar kada ten... katalikiskos religijos, kodel nera kunigu moteru? tipo nesugeba ar kas atlikt pareigu - aiskus homofobijos zidinys... viesai demonstruojamas. ten LGBT turi net daugiau teisiu visokias biblijas ir koranus tegu persiredaguoja nuo homofobijos... kodel uzdrausta daugpatyste-daugvyryste? aiski homofobija... nu ir kur jusu tie antihomofobiniai istatymai veikiantys i esama realybe? sitas dalykas daug platesnis ir daugiau visko liecia - jei daryt normaliai ir siuolaikiskai. o cia vargseliai - pasikrust matai nebegali be kazkokio santuokos liudijimo ir rekia issizioje - homofobija - teises pazeistos..
immortallt 2021-05-01 00:28
Na normalių normalių - tokių turbūt nėra žmonių iš viso, visi esame su problemomis. Jei paprasčiau įvardinti - neišsiskiria iš bendraamžių. Šiais laikais netyčiukų nelabai būna. Na itin retai. Nes na netyčiuku vadinti, kai neužsimauni nekiaurą gumyte vadinti tas pats, kas vadinti netikėta nelaime, kai žmogus vagia alyvą iš transformatorinės.
Marius.brn 2021-05-01 14:55
Nei cia kas yra specai, nei ka. Faktas kad skaldyti visuomene absurdiskom temom yra lengviau, nei duoti galimybes tobuleti, geresnes socialines galimybes ar teise oriai gyventi. Toli grazu ne visiems "gejiskoj", "tolerastiskoj" ar dar kazkokioj kitokioj skandinavijoje patinka LBGT, imigrantai ar kokie pabegeliai. Bet cia zmones retai kada leidzia tokiem perlipti sveiko proto ribas. Ir vietoj to kad svarstytu LGBT/rasizmo klausimais, cia diskutuoja visuomene visuomenines problemas. Apie valstybines svarbos projektus, apie bendruomenes reikalus, apie kaip prasukti dar daugiau kapitalo ir t.t.. O tokie kaip tu AAA000, nori kirsinti visuomene. Ai be to turiu tokia dede ukrainoj (dombase), kur nuosirdziai tiki chipavimu Bilo Gate's, kad korona yra blefas ir kad nera tokios vakaru europos, ten tik gayropa. Bet jie uz tat geriau gyvena karo zonoj ir kovoja uz rusiska rytoju, be geju ir su sugriauta ekonomika. Tobulas pasiekimas, bet ne mano skoniui.
immortallt 2021-05-01 15:12
Šiaip dar įdomu dalyką pastebėjau, homofobai labai dažnai pasisako už šeimos vertybes, tai kai pradedi klausti kokios tos vertybės labai dažnai išeina, kad tolerancija, pakantumas vienas kitam, kas yra absurdas, nes tolerancija ir homofobija vienas kitam prieštarauja. Tą pačią Stambulo konvenciją kiša, o ten tik kalba eina apie socialinę lytį, t.y. moters ir vyro susikurtas roles kiekvienai lyčiai, pvz. kad jei bus du vienodos kvalifikacijos ir užimtumo kolegos, kavą klientui ruoš moteris.
Marius.brn 2021-05-01 16:42
Del to ir dedamos visos pastangos neduoti lygybės, panašiai kaip ir su rasizmu, patriarchija ar vergija. Jei juk asmuo žemesnėje padėtyje arba atskiriamas kaip "nenormali visuomenės dalis", tai jisai įpareigotas atlikti tam tikras funkcijas arba elgtis atitinkamai. O jei LGBT žmonės turės daugumos palaikymą tai marginalams neliks dar vieno būdu kiršinti visuomene ir jos valdyti. Na Ir dar vaikams reikės aiškinti kad taip būna ir kad tam turi teisę. O kad tokie homofobai, turi tik tokias vertybes kaip gražuliai ar orlauskai, tai vėlgi kaip ir atsakymas į mūsų visuomenės bėdas bėgi per kaimynų žmonas, AAA000 kaimynai pikti akivaidziai ir staiga tokie nori kad visi galvotų apie gėjus, o ne konkrečių atvejų situacijas.
AAA000 2021-05-01 18:03
tu nesupranti, kame cia reikalas. seima yra is esmes turtiniu ir socialiniu santykiu deklaratyvi apsauga. ta prasme suvarzymas. cia nera jokia vertybe - tokie aiskinimai apie vertybes yra makaronai ant ausu kvailiams. seima yra suvarzymas. kai elgiesi pagal tam tikras taisykles. cia kaip demokratija - daugumos nuomone. demokratija skirta tenkint daugumos interesus. BET NE VISU!!! tik laimejusiu. ir yra nepatenkintos opozicines gryupes. taip ir seima - yra taisykliu modelis - skirtas daugumai. bet ne visiems. ir kai padaroma "visiems" - pats suvarzymas nebetenka prasmes sitas suvarzymas ne pries gejus sugalvotas - cia LGBT propaganda. seimos teisinis apiforminimas sugalvotas kaip remai pries vienisus, neatsakingus ar tiesiog laisvus zmones. o prisiimt suvarzymus as laikau turi kiekvienas asmeniskai savanoriskai. jei jis to nori. primest del visuomenes daugumos, ar skaitlingu grupiu noru - cia yra nesamone. cia jau vergijos/kastines sistemos pozymiai. homofobija ir yra - primetimas kazko - ko dauguma nenori. kas liecia LGBT - jie siekia ne seimos vertybiu. jie siekia tos daugumos, kur vadovaujasi seimos modeliu - pripazinimo. man tas modelis pofig asmeniskai - del to as turiu nesaliska poziuri. ir lietuvoje manau tokiu kaip as pilna, kur gyvena susimete ir pan. seima as forminsiu nebent del vaiku labo jei jie bus dar nepilnameciai, o mane sakykim kokia mirtina liga uzklups. o kol to ner - cia nematau isvis jokios visuomenines problemos, tame tarpe ir konflikto su LGBT. cia propaganda stumiama ir tiek. nes yra skaitlinga grupe. su savo tikslais. o ne su kazkokiom teisem. niekas gejams nedraudzia savo dubliuojancia teisine seimos sistema pasidaryt ir homofobint tipo "normalias" seimas. jei jiems to reikia, kaip LGBT bendruomenei - tegu ikuria teisine sistema, valstybe pripazins (nes jei ne - bus pripazinta homofobine valstybe) ir gales ten svaigt iki nukritimo
Marius.brn 2021-05-01 20:25
Tamsta, butent del to suvarzymo ir turi buti leidziama LGBT santuokos, nes jie, kitaip nei skirtingu lyciu zmones, neturi galimybes iteisinti savo turtiniu ir socialiniu niuansu. O siaip tingiu, nes cia pasaka be pabaigos. Greit busiu dvieju vaiku tevas ir ne kiek nebogina tokios bedos. Bet kazkam akivaizdziai tokie dalykai neduoda galimybes net issimiegoti. Laukite didzioje seimos gynimo marso!
immortallt 2021-05-03 00:25
Na pasižiūrėjus atidžiau, šeimų maršo ir už šeimos vertybes pasisakymo iniciatoriai, visi norintys būti išrinktais politikais, bet niekad nepavykę, ar to pačio respublika sunykusio iš dienrasčio į savaitinį kelių lapų absoliutaus melo šūdraštį. Beveik visi iniciatoriai teisti, ir už rimtus dalykus, vienas iš jų už antivalstybinę veiklą, pora už finansinius nusikaltimus. Dabar irgi, paskelbė kad dešimtims tūkstančių suorganizuoti "mitingą" kainuos 40k € ir visa ataskaita iš dviejų eilučių. Tokios kainos yra absurdas ir melas, tad kyšo kažkieno didelės ausys už šito. Nenustebčiau jei ir rusai pafinansuoja, nes pakiršinti visuomenę gera proga.
Pumper 2021-05-03 08:02
Tai Konstitucija, CK, BK ir visi kiti įstatymai yra beprasmiai popiergaliai, nes galioja visiem ar čia tik "ŠEIMA" tokia išskirtinė? Beje, demokratija nėra "daugumos nuomonė", todėl demokratiškom ir laikomos valstybės, ginančios ir saugančios mažumų teises.
HardAxe 2021-05-03 09:46
Visi palaikantys LGBT esat verti pagarbos. Bent man jų problemas išaiškinot geriau, nei visos diskusijos, paradai ir vieši pasisakymai iš LGBT atstovų pusės.
immortallt 2021-05-03 14:18
Žiniasklaida ir kai kurie esantys asmenys viešumoje siekia naudos sau, reali situacija, realus atstovavimas yra dzin. Tie paradai irgi žiniasklaidos ir visuomenės iškreipiami, jie pirmiausia yra už žmogaus teises ir lygybę, nepaisant lyties ar orientacijos. Lietuvoje akcentuojama, ypač kai vyrai kalba, kad smurto prieš moteris problemos nėra. Reali situacija, kad apie pusė moterų patiria vienokį ar kitokį smurtą Lietuvoje. 70-80% moterų pasisako, kad tarp pažįstamų bent viena moteris kenčia nuo smurto šeimoje, tuo tarpu tų pačių moterų sutuoktiniai, tik 20-30% pasisako, kad tarp pažįstamų yra bent viena moteris, kuri kenčia nuo smurto šeimoje. Rodo labai didelį atotrūkį situacijos supratimo visuomenėje. Tas pats ir su gėjais ar bet kokia kita visuomenės grupe. Vieni išpučia baubą, kiti ignoruoja problemą, o treti nežino kuo tikėti, tai gauna zebrą su krokodilo uodega.
AAA000 2021-05-03 19:39
nu koks absoliutas CK ir BK yra daugmaz isvalyti nuo homofobiju. ypac manau BK. ten yra like nebent homofobiskumo lyties pagrindu. arba labai giliai kazkas kazkur uzkasta ir amortizuojama per taikymo praktikas. kas liecia konstitucija, ten manau pilna homofobijos visokios - nes ten prikista visokios ideologijos - pvz kas yra valstybe, kaip ja reikia suvokt, puoselet, gint ir pan... bet ji is esmes labiau patariamoji, nei tiesiogiai vykdomoji - tai situacija toleruojama visuomeneje ir nesuka niekas per daug galvos. net ir LGBT nes jie nesiekia lygybes, tik deklaruoja. jei siektu - suvartytu konstitucija sipuliais
Marius.brn 2021-05-03 21:09
kestutisz 2021-05-04 13:38
Ta prasme pagal tavo skaičiukus turim 50% moterų kurios net nesuvokia, kad gali tiesiog negyventi kartu? Ar kad tarkim nubaudus pinigais/išmetus tą "smurtaujantį" (kur pagal tarkim ATPK tai dar turėtum įrodyti, kad taip nėra) ta nesusivokusi šeima pradės gyventi geriau nes joje liks mažiau pinigų? Nors realiai man tie skaičiukai rodo tik kad gal pas moteris tų pažįstamų yra daugiau (sprendžiu pagal save - pažįstamų santykis mano ir žmonos turbūt bus 1:200) :)
iPienius 2021-05-04 16:45
dabar kalbama apie gejus, o po keliu metu ateis ta pati problema su juodaodziais, kuriu pas mus beveik nera. homofobu neliks, net atsiras rasistai. praktiskai tai, kas dabar vyksta Amerikoje, kur butinai turi but idarbintas spalvotasis (tiksliau juodaodis), nes kitaip nebus jokios rasines ivairoves arba kitaip sakant busi rasistas. idomiausia tai, kad rasismas yra tik juodaodziu atzvilgiu, o azijieciai Amerikoje gatvese masiskai puldinejami ir net saudomi, bet kadangi jie nera juodi, tai yra normalu. https://www.nytimes.com/live/2021/03/17 ... ta-acworth dar labai didele problema yra issigimes feminizmas. nezinau ar domites Holivudu, bet naujausi filmai (neskaitant rasismo) labai stumia feministine ideologija. bet tai nera tas feminizmas, kur kovojama uz moteru teises, o paprasciausiai zeminami BALTIEJI vyrai. pvz nei viename veiksmo filme nebus taip, kad moteris kovos pries vyra kaip lygus, bet paprasciausiai moteris dauzys vyra, o jis nieko nedarys. neseniai buvo oskaru apdovanojimai, kuriu reitingai buvo patys zemiausi istorijoje. viska suverte Covidui, bet is tikruju del tokiu politiniu paziuru primetimo savo filmuose vis maziau yra tuo besidominciu. kitais metais reitingai bus dar zemesni.