Globalus atšilimas – didžiausias melas žmonijos istorijoje?  (26)

Pristatome dar vieną „sąmokslo teoriją“. Tik šį sykį ne apie nežemiškos gyvybės formas Mėnulyje ar nuslėptus NSO įrodymus, o kur kas žemiškesne tema – globalinis atšilimas yra tikrovė ar kažkam naudingas mitas? Pastarosios hipotezės laikosi John Coleman, amerikietiško orų prognozės kanalo The Weather įkūrėjas ir savininkas. Savo nuomonę apie tai jis išdėstė Tarptautiniame besikeičiančio klimato ir aplinkos stebėtojų projekto (ICECAP) svetainėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kai kurie mokslininkai veikiami supančios aplinkos ir politinių motyvų ilgą laiką manipuliavo moksliniais duomenimis, siekdami sukurti greito klimato atšilimo iliuziją“, įsitikinęs Coleman. – Jų draugai iš vyriausybės nukreipė milžiniškas finansines paramas šiems „tyrimams“ remti“.

Coleman už aktyvų šios teorijos palaikymą kritikuoja informacines agentūras CNN, CBS, NBC, JAV Demokratų partiją ir netgi Kalifornijos valstijos gubernatorių Arnoldą Švarcnegerį, jau nekalbant apie mokslo įstaigas ir kitas švietimo institucijas bei kitus valstybės gyventojus. Pasak jo, pagrindinė visų gyventojų problema yra kritiško požiūrio stoka ir lengvabūdiškas tikėjimas pateikiamu požiūriu. Pasak jo, tinkamos informacijos atsirinkti kas yra kas, visiškai pakanka, tereikia liautis tikėti brukamu požiūriu ir visus žinomus faktus apmąstyti savarankiškai.

„Visuotinio atšilimo problema nėra nei politinė, nei religinė – tai mokslas, meteorologija, sritis, kurioje aš dirbu visą savo gyvenimą“, - svetainėje rašo John Coleman (jo bendranacionalinis projektas apie orus The Weather startavo 1982 metais).

Jo nuomone, žmonių ūkinės veiklos įtaka klimato atšilimui toli gražu nėra katastrofiška ir mūsų planeta visiškai nestovi ant pražūties slenksčio. „Aš skaičiau daugybę mokslinių straipsnių, kalbėjausi su daug mokslininku. Aš ilgai gilinausi į šią problemą ir dar daugiau apie tai mąsčiau. Su laiku, po dešimties ar dvidešimties metų, ši apgaulė taps akivaizdi visiems. Augsiančios temperatūros, poliarinių ledynų ištirpimo ir globalių potvynių ateityje tiesiog nebus ir visi supras, jog tai tebuvo melas, - įsitikinęs Coleman.

Ar šioje nuomonėje yra nors krislelis tiesos, kai dabar klimato atšilimas tapęs visiems suprantamu ir žinomu dalyku? Pasigilinus į turimas duomenis ir teikiamas prognozes, panašu, jog abejonėms vietos tikrai yra. Visa tai išaiškės ateityje, tačiau jei patinka spręsti tokius rebusus, galite pasiskaityti pas mus publikuotą straipsnį apie klimato atšilimą ir pabandyti patys pasverti visus „už“ ir „prieš“.

Plačiau: Weather Channel Founder: Global Warming ‘Greatest Scam in History’

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(2)
(-1)

Komentarai (26)

Susijusios žymos: