"Samsung" sukūrė skaitmeninį Rentgeno aparatą  (3)

Analoginiai Rentgeno spindulių aparatai gali tapti praeitimi - kompanija "Samsung" paskelbė sukūrusi skaitmeninį įrenginį, detektuojantį šiuos spindulius. Naujasis įrenginys FPXD (angl. Flat-Panel X-Ray Detector) yra 45x46cm dydžio, ir jis pagamintas pritaikius plonų plėvelių tranzistorių (TFT) technologiją. Įrenginio skiriamoji geba yra 3072x3072 taškų, arba 9,4 megapikselių. Korėjos kompanija teigia, jog naujoji technologija senuosius aparatus pakeis greičiau nei skaitmeniniai fotoaparatai pakeitė analoginius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Technologijos esmė: prie amorfinio silicio technologijos principu pagaminto TFT pagrindo pritvirtinami fotodiodai. Jie detektuoja Rentgeno spindulius - taip gaunami elektriniai signalai, kuriuos galima konvertuoti į diagnostines nuotraukas ir iškart jas vaizduoti displėjuje.

Sistema taip pat turi vaizdo filtravimo funkciją, kurios pagalba iš skaitmeninio vaizdo pašalinami beveik visi triukšmai, taip pasiekiant aukščiausią šioje pramonės šakoje radiografijos jautrį. FPXD bus naudojamas ne tik medicinoje - "Samsung" planuoja technologiją pritaikyti kompiuterinėje tomografijoje, oro uostų saugumo sistemose bei pastatų patikros sistemose.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: