Iššifruotas D. Britanijos miežių lauke aptiktas ženklas  (48)

Britų astrofizikui pavyko iššifruoti vieną iš daugelio šalies laukuose aptinkamų paslaptingų piešinių, skelbia dienraštis „Daily Mail“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš jų, ekspertų teigimu, pats sudėtingiausias iš visų iki šiol užfiksuotų šalyje, birželio pradžioje buvo aptiktas miežių lauke Viltšyro grafystėje, netoli Wroughton kaimo.

Dienraščio teigimu, šio piešinio nuotrauką pamatęs pensijon išėjęs astrofizikas Mike‘as Reedas įžvelgė matematinę ženklo prasmę.

Pasak jo, ženklo geometrija „aiškiai rodo“ pirmuosius 10 „pi“ skaičius. „Pi“ skaičius – matematinė konstanta, naudojamas apskritimo plotui apskaičiuoti.

Mokslininko teigimu, 10-asis šiame ženkle užkoduotas „pi“ skaičius yra teisingai suapvalintas. Nedidelis taškas miežių lauko piešinyje, pasak M. Reedo, yra dešimtainės trupmenos taškas. Kodas paremtas kampiniu poslinkiu ir radialiniu kiekvieno naujo segmento „žingsniu“.

Nagrinėdamas šių segmentų seką mokslininkas sukūrė užkoduotą skaičių 3.141592654 atskleidžiančią diagramą.

Garsi piešinių javų laukuose tyrinėtoja Lucy Pringle, sukaupusi didžiausią pasaulyje tokio fenomeno apraiškų duomenų bazę, pareiškė, kad minėto ženklo iššifravimas – „stulbinantis įvykis“.

Pasak dienraščio, nors ne vienas asmuo yra prisipažinęs, kad ženklai javų laukuose – jų darbas, daug žmonių iki šiol tiki, kad juos palieka ateiviai iš kosmoso. Ekspertų teigimu, žmonių sukurtus ženklus nesunku atskirti nuo „tikrųjų“, nes augalų stiebai sulaužomi, o ne sulankstomi jų nepažeidus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(0)
(2)

Komentarai (48)