Evoliucijos teoretikas mano, jog žmonija skils į du porūšius  (18)

Visa žmonija per artimiausią 100 tūkst. metų laikotarpį gali pasidalinti į du porūšius - genetiškai aukštesnę žmonių klasę ir protiškai atsilikusiųjų, teigia evoliucijos mokslo teoretikas, London School of Economics daktaras Oliver Curry, rašo BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak O. Curry, kuris savo mintis neseniai pristatė Bravo televizijos laidoje, žmonių rasė savo apogėjų pasieks 3 000 metais, o po to dėl didelės priklausomybės nuo technologijų prasidės jos nuosmukis.

Tuomet žmonės atidžiau rinksis savo lytinius partnerius, o tai, pasak O. Curry, žmoniją padalins į du porūšius.

Aukštesnės klasės žmonės pasižymės aukštu ūgiu, geru kūno sudėjimu, sveikata, seksualumu, protu ir kūrybingumu ir bus visokeriopai pranašesni už žemesniosios klasės atstovus, kurie bus bukesni ir nemalonios išvaizdos, mano O. Curry.

Pasak teoretiko, po 1 tūkst. metų žmonės taps panašūs į milžinus - jie bus 2-2.5 metrų ūgio, o gyvenimo trukmė sieks 120 metų. Dėl kryžminimosi išnyks rasiniai skirtumai ir visų žmonių odos spalva bus vienoda.

Tačiau po 10 tūkst. metų dėl per didelio pasitikėjimo technologijomis žmonija gali patirti nuosmukį - pilnai apsirūpinę įvairiosiomis technologijomis žmonės taps panašūs į naminius gyvūnėlius, mano O. Curry.

Be to, žmonės gali prarasti įvairius socialinius įgūdžius ir jausmus - bendravimą, meilę, empatiją, simpatiją, pasitikėjimą ir pagarbą. Išoriškai žmonės atrodys labiau jaunatviški, mano evoliucijos teoretikas.

www.balsas.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (18)

Susijusios žymos: